Groepsaanbod ‘Energieke daken’

De komende weken worden verschillende infosessies georganiseerd in het kader van de provinciale campagne 'Energieke daken', een groepsaanbod van dak- en zoldervloerisolatie en fotovoltaïsche zonnepanelen.

Meer info

E314 richting Lummen: afrit Aarschot afgesloten van dinsdagavond tot woensdagochtend

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert van dinsdagavond 23 mei tot woensdagochtend 24 mei onderhoudswerken uit aan de E314 richting Lummen. Doorgaand verkeer blijft mogelijk, maar om de werken uit te kunnen voeren wordt de afrit Aarschot afgesloten voor het verkeer tussen 21 u. dinsdagavond en 6 u. woensdagochtend. Lokaal verkeer zal een omleiding moeten volgen.

Meer info

Geen aparte taxusinzameling op het containerpark dit jaar.

inzameling taxus

EcoWerf zal dit jaar spijtig genoeg geen taxus kunnen inzamelen voor het goede doel. Het bedrijf waarmee EcoWerf jarenlang samenwerkte, heeft beslist om geen inzameling te organiseren in onze regio omdat er op de markt een overaanbod van taxus is. Je taxussnoeisel kan je samen met je ander snoeihout op het containerpark aanleveren aan de voorwaarden en tarieven van snoeihout. In de composteerinstallatie van EcoWerf wordt het snoeisel verwerkt tot compost.
Meer info

 

Meer info

Vacatures

Wij zoeken collega's om onze diensten te versterken.

Meer info

Blauwe zone wordt ingevoerd in Scherpenheuvel

Vanaf 22 mei is in het centrum van Scherpenheuvel een blauwe zone van kracht. Deze week wordt de nodige signalisatie geplaatst.   

Meer info

Openbaar onderzoek ontwerpkaart "Meest Kwetsbare Waardevolle Bossen" ingetrokken

meest kwetsbare waardevolle bossen

Op 16 mei 2017 startte het openbaar onderzoek over de ontwerpkaart met ‘meest kwetsbare waardevolle bossen’. Dit volgde uit de beslissing van de Vlaamse Regering van 31 maart 2017 om uitvoering te geven aan artikel 90ter van het Bosdecreet.

Meer info

Verplichte identificatie van de gebruikers van prepaid kaarten

Sinds 17 december 2016 kan men in België geen anonieme prepaid simkaarten meer verkopen. Elk nummer moet gekoppeld worden aan een fysiek persoon. Wie nog een anonieme kaart gebruikt, heeft tot 7 juni 2017 (of andere deadline opgelegd door uw operator) tijd om zich te identificeren. Daarna deactiveert de operator de kaart.

Meer info

Opgelet, de teken zijn er weer!

Opgelet, de teken zijn er weer!

Wanneer de temperatuur boven 8° C komt worden teken actief.

Je kan deze spinachtige lastpakken eigenlijk overal tegenkomen waar groen is. Om besmetting te voorkomen, wordt meestal aangeraden om bij wandelingen en spelen in bossen waar besmette teken voorkomen, en zeker in een bos met lage onderbegroeing, de huid te beschermen met lange mouwen, lange broekspijpen en gesloten schoenen. Daarnaast is het aangeraden om op de paden te blijven en niet door struiken en planten te kruipen waarop misschien teken zitten te wachten op een gastheer.

Meer info

Gratis Initiatiedag Inline Skaten

De sportdienst organiseert een gratis initiatiedag Inline skaten op zaterdag 10 juni aan de sporthal van Averbode, Vorststraat 55, 3271 Averbode.

Inline skaten is een leuke, dynamische sport die we met deze initiatiedag meer bekendheid willen geven. Het is een lifetimesport. Van jong tot oud, iedereen kan op zijn niveau deelnemen. Kom met het ganse gezin genieten van een sportieve voormiddag.

Meer info

Het OCMW werft aan en legt een wervingsreserve aan

Voor de uitbreiding van het departement maatschappelijk welzijn (algemene sociale dienst) en de aanleg van een wervingsreserve met een geldigheidsduur van drie jaar zoekt het OCMW een voltijds maatschappelijk werker (m/v) in statutair dienstverband.

Meer info

Pagina's