Print

Evenementenloket: aanvraag toelatingen

Meldingsplicht

Indien je als vereniging, instelling, organisatie, …  ‘iets’ wil organiseren, dien je dit steeds aan te vragen/te melden via het evenementenformulier. In corona-tijden moet je ook een draaiboek toevoegen waaruit duidelijk blijkt hoe je de dan geldende maatregelen op je evenement/activiteit toepast.

Wat mag je momenteel organiseren?

Alle evenementen (wandeltocht, festival, eetdag, ledenfeest, …) zijn tot nader order opgeschort.

Volgens de huidige richtlijnen kunnen verenigingen enkel een ‘occasionele verkoop van goederen (etenswaren)’ organiseren indien het ganse proces (bereiding en afhaling) begeleid en uitgevoerd wordt door een professionele traiteur/cateraar/restaurateur. Dit betekent dus dat je als vereniging zelf geen eten mag bereiden of verpakken. Je kan als vereniging enkel instaan voor de levering.

Indien er niet aan huis wordt geleverd, werkt de vereniging via een afhaalpunt. Dat afhaalpunt wordt best ingericht aan de winkel/zaak van de traiteur/cateraar/restaurateur. Indien er een ander afhaalpunt wordt gekozen, dient dat goedgekeurd te worden door de lokale overheid. De levering of het afhaalpunt dient zo georganiseerd te worden dat de regels opgenomen in het ministeriële besluit worden nageleefd. Daarbij hoort dus ook dat de activiteit zo moet worden georganiseerd dat samenscholingen worden vermeden: dit betekent in ieder geval dat niet meer dan 4 mensen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. 

Opgelet!

Het volstaat niet om enkel het (online) evenementenformulier in te dienen.

Elke organisator moet ook een draaiboek toevoegen waarin duidelijk vermeld staat hoe de richtlijnen, die van toepassing zijn op het evenement, concreet toegepast zullen worden. Indien je het online evenementenformulier gebruikt, moet je dit draaiboek in rubriek G opladen.