Print

Zorgparkeren

Het wordt steeds moeilijker voor zorgverstrekkers om een parkeerplaats te vinden in de buurt van hun patiënten. En dit terwijl hun tijd al zo kostbaar is. Daarom heeft de gemeente een reglement voor Zorgparkeren uitgewerkt.

Bewoners kunnen hierdoor de parkeerplaats voor hun oprit of garage ter beschikking stellen van hulpverleners.Wie wil meewerken aan dit project, ontvangt een sticker die zichtbaar moet aangebracht worden aan de ter beschikking gestelde parkeerplaats. De sticker geeft aan dat de hulpverleners er tijdens huisbezoeken gratis mogen parkeren. Vooral in straten waar parkeerplaatsen schaars zijn, zijn deze extra plaatsen zeer welkom!

De deelnemende hulpverleners krijgen een kaart met contactgegevens om achter de voorruit van hun auto te plaatsen. Zo kunnen de bewoners hen contacteren om de parkeerplaats vrij te maken indien nodig.

 

Info voor bewoners

Woon je in een straat waar vrije parkeerplaatsen schaars zijn? Heb je een privéparkeerplaats, bijvoorbeeld voor jouw oprit of garage? Dan kan je deze parkeerplaats ter beschikking stellen van zorgverstrekkers. Zij kunnen er 30 minuten parkeren.

Moet je toch dringend weg? Dan kan je altijd bellen op het telefoonnummer dat op de kaart achter de voorruit van de wagen staat. De zorgverstrekker verplaatst dan zijn wagen zo snel mogelijk.

Als je meedoet

  • Geef je zorgverstrekkers per huisbezoek 5 tot 10 minuten extra tijd die ze aan hun patiënten kunnen besteden.
  • Zorg je voor een vriendelijke en solidaire samenleving zonder dat het je een cent kost.
  • Word je één van de sympathiekste inwoners van Scherpenheuvel-Zichem.

Wil je meedoen?

Vul het inschrijvingsformulier in. Je krijgt een sticker om op je parkeerplaats/garagepoort te kleven. Zo weten zorgverstrekkers dat ze jouw parkeerplaats mogen gebruiken.

Lees ook het reglement. Bij inschrijving geef je je akkoord aan dit reglement.

Info voor zorgverstrekkers

Ben je zorgverstrekker in de thuiszorg? Zoek je dikwijls naar een parkeerplaats tijdens huisbezoeken? En beschik je over een RIZIV-nummer of inschrijvingsnummer uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap? Gebruik dan vanaf nu een Zorgparking.

Een Zorgparking is een (parkeer)plaats op het openbaar domein voor een inrit of garage die als parkeerplaats ter beschikking wordt gesteld. Tijdens huisbezoeken mag je ze gebruiken voor de maximum duur van 30 minuten. Je herkent deze parkeerplaatsen aan de speciale sticker op de garagepoort of oprit. Een overzicht van de beschikbare adressen vind je op de website van de stad (Veiligheid en Mobiliteit – Zorgparkeren).

Het enige wat je moet doen is een speciale parkeerkaart achter je voorruit plaatsen. Jouw gsm-nummer staat op deze kaart. Zo kan de bewoner je altijd bereiken en vragen om jouw auto te verplaatsen.

Dankzij de Zorgparking

  • Vind je sneller een parkeerplaats in de buurt van jouw patiënten.
  • Verlies je minder tijd en kan je jouw patiënten langer helpen.
  • Vermijd je foutparkeren en parkeerboetes.

Wil je meedoen?

Vul het inschrijvingsformulier in. Dit kan online of je kan een papieren formulier aanvragen bij de verkeersdienst.
Je krijgt een speciale parkeerkaart. Leg deze kaart achter de voorruit van je auto tijdens huisbezoeken.
Lees ook het reglement. Bij inschrijving geef je je akkoord aan dit reglement.