Print

ZAP Nostalgiek

Een combinatie van petanque, springkastelen en muziek zorgen opnieuw voor een veelbelovende editie van de ZAP. Het marktplein van Zichem wordt op zaterdag 13 juli omgetoverd tot een echt familiegebeuren.

Op het mooiste marktplein van het Hageland wordt een groot petanqueplein aangelegd. Meer dan 20 banen liggen te wachten op de enthousiaste spelers van de regio. Het tornooi start om 13u. Aanmelden moet je voor 12.30u en vooraf inschrijven is aan te raden. De plaatsen zijn beperkt.

Van 14u tot 18u staan de springkastelen te schitteren, staat de ballonclown  je op te wachten en kan je je laten schminken tot een piraat of prinses.

Om 19u30 starten de muziekoptredens op de kiosk met verschillende coverbands.

The Fatbirds brengen stevige SoulPop met de fluweel zachte stem van de Zichemse zangeres Sarah.

COSMO’S FOGER-T is een fantastische rockband rond Frankie Saenen (THE SCABS, TMIY) die op unieke wijze, samen met Jo Neyskens (HIDDEN TRAILS) en Geert Schurmans (THE SCABS), de swamp sound van Creedence Clearwater Revival weer tot leven brengt. Aanstekelijke authentieke ritmes, knarsende soulvolle zang en opzwepende gitaren. De beklijvende sfeer van donkere en mystieke Bayou Legendes uit de Deep South: een duistere wereld van zwarte magie, voodoo en outcasts. Een must-see voor iedere CCR fan!

De vijfkoppige liveband The FOOLS sluiten de avond af met een wervelende show met muziek uit de jaren 80, 90 en 2000. Met hun show ‘Back tot he madness’ , de nodige entertainment en hun bijhorende outfits zorgen ze voor veel ambiance. Samen laten ze je uit de bol gaan op de markt van Zichem.

De plaatselijke horeca zorgen ervoor dat de sfeer er echt inzit. Elke cafébaas zorgt voor een uitgebreid gamma van streekbieren en trappisten.

Praktisch

Petanque inschrijven via cultuurdienst, 013 35 24 80, marleen.plu@scherpenheuvel-zichem.be