Welkom op de website van Scherpenheuvel Zichem

Laatste nieuwsNieuwsberichten

Je afvalcontainer correct buiten zetten doe je zó

Soms blijven afvalcontainers langer dan nodig op het openbaar domein staan. Je mag je container pas buiten zetten vanaf 20 u. op de dag voor de ophaling. Wanneer de containers leeggemaakt zijn door EcoWerf, moet je ze ook zo snel mogelijk weer van de stoep halen. 

Er worden de laatste tijd regelmatig overtredingen vastgesteld. De lokale politie zal hier dan ook strikter op toezien.

Meer info

Extra hondenpoepbuizen in onze stad

In het najaar van 2020 plaatsten we al 17 hondenpoepbuizen in Scherpenheuvel-Zichem, recent werden er nog 6 nieuwe in gebruik genomen.

Meer info

Overlegcomité keurt coronabarometer goed, code rood vanaf 28 januari

Coronavirus

Het Overlegcomité heeft op vrijdag 24 januari de coronabarometer goedgekeurd. De maatregelen op basis van de barometer zullen ingaan op vrijdag 28 januari onder code rood. Ook wordt het Covid Safe Ticket vanaf 1 maart aangevuld met het boostershot. 

Meer info

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Tournée Minérale blaast in februari zes kaarsjes uit! De campagne van De Druglijn roept iedereen op om in februari 2022, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken.

Editie 2022 – voel-je-vrij met Tournée Minérale De focus van de campagne ligt dit jaar op je vrij voelen met Tournée Minérale: vrij van een kater met een verloren dag tot gevolg, vrij van sociale druk om te drinken en vrij om tijdens de rest van het jaar op een doordachte manier zelf te bepalen wanneer je wel of niet een glas drinkt.

Meer info

Scherpenheuvel-Zichem zet in op zelftests

Coronavirus

​Het lokaal bestuur stelt gratis zelftests ter beschikking van de scholen, die ze aan ouders kunnen aanbieden wanneer zij dat nodig achten. Cliënten van het OCMW kunnen wanneer ze zelftests aankopen op basis van hun kasticket een terugbetaling aanvragen bij het OCMW, zodat de aankoop van zelftests voor hen volledig gratis is.

Meer info
Alle nieuwsberichten

Uit in Scherpenheuvel-Zichem

5 resultaten gevonden

Stan Van Samang © Stan Van SamangStan Van Samang © Stan Van Samang

Stan van Samang: Anders dan anders

vrijdag 28 januari 2022

Begin 2021 bracht Stan Van Samang zijn nieuwe, Engelstalige album 'Feel the Power' uit. Om de release van dat gloednieuwe succesalbum te vieren, trekt hij de theaters in met de nieuwe indoorshow 'Anders dan anders'.

Met deze theatertour wil hij een passend vervolg breien aan Op de schoot, waarmee hij maar liefst meer dan 70 optredens gaf over heel Vlaanderen.

Meer info

Uniek creatie-project in de Merode - Merodefestival: Laura Cortese (USA) & Bert Ruymbeek (BE)

zaterdag 12 maart 2022

Bert & Laura speelden enkele sets tijdens een Merodefestival wandeling. De liefde voor muziek, elkaar en de streek kwamen op een magische manier samen. Dit leidde ertoe dat we hen uitnodigen voor een residentie in B&B de Meren om een nieuwe creatie uit te werken met nieuwe songs, geïnspireerd op de natuur en het erfgoed van de Merode. Een avond met garantie op ontroering.

 

Meer info

Muzikaal verteltheater " Hip Hip Elvis " door Spoor 6.

zondag 13 maart 2022

Een interactieve muzikale theatervoorstelling voor gezinnen met kinderen van 4 tot 11 jaar. Je verjaardag vieren, is meestal een feestelijke gebeurtenis. Maar als alle gasten die je uitnodigde één voor één afzeggen, lijkt het feest een flop van formaat te worden. Tot… Elvis opduikt.

Naar jaarlijkse gewoonte komt de theatergroep Spoor 6 ook dit seizoen weer langs in zaal Den Caybergh in Scherpenheuvel. Dit jaar brengen ze de voorstelling " Hip Hip Elvis ", een interactieve muzikale theatervoorstelling voor enthousiaste kids tussen 4 en 11. Je verjaardag vieren, is meestal een feestelijke gebeurtenis. Maar als alle gasten die je uitnodigde één voor één afzeggen, lijkt het feest een flop van formaat te worden. Tot… Elvis opduikt. Inschrijven kan via het emailadres gezinsbondatotz@gmail.com. Als je lid bent van de Gezinsbond, vermeld dat zeker je lidnummer van de Gezinsbond. De plaatsen zijn beperkt door de Covid-19 maatregelen.

Meer info
Schrik © Nicolas Bomal (Province de Liège)Schrik © Nicolas Bomal (Province de Liège)

Les Zerkiens: Schrik

zondag 27 maart 2022

‘Schrik’ bestaat uit twee verhalen.

Verhaal 1: Wanneer het onweer uitbarst
Iedereen heeft wel érgens schrik van. Een dag gaat voorbij en maakt plaats voor een woelige nacht: er breekt een onweer uit en de donder dreunt erop los. Onze angsten verspreiden zich over de stad.

Verhaal 2: Bizarre vrienden
Een kasteel in een bos… In dat kasteel zijn er verschillende gangen en deuren… Achter die deuren zien we een oude vrouw die ons meeneemt in een bevreemdende wereld.

‘Les Zerkiens creëren een perfecte basis om het te hebben over de kleine en grote angsten in het leven […] Kinderen kunnen er met zachtheid greep krijgen op de angsten die hun hartje heimelijk angst aanjaagt.’ (Le Soir)

Poppenspel: Isabelle Pauly en AnneSara Six
Regie: Guillaume Hunout
Decor/poppen: Isabelle Pauly, AnneSara Six en Marie Van Roey

Meer info
Gérard Lenorman © Renaud CorlouerGérard Lenorman © Renaud Corlouer

Gérard Lenorman: En concert

zaterdag 30 april 2022

Gérard Lenorman werd op 9 februari 1945 geboren in het Normandische dorpje Bénouville. Op twaalfjarige leeftijd begon hij al nummers te schrijven, wat in 1968 resulteerde in zijn eerste album. In de jaren zeventig en tachtig groeide hij uit tot één van de meest succesvolle Franse zangers van zijn tijd.

Ook bij ons scoorde hij in die tijd de ene hit na de andere. Songs als 'La ballade des gens heureux', 'Voici les clés' en 'Si j’étais président' staan voor altijd in het muzikale geheugen gegrift.

Nog steeds treedt Gérard Lenorman op voor volle zalen in Frankrijk en de rest van de wereld. In het voorjaar van 2022 komt hij voor een exclusief concert naar den egger in Scherpenheuvel. Een unieke kans om de meesterchansonnier live aan het werk te zien!

Meer info
Alle activiteiten