Print

Wandelen en fietsen

De bossen, de weidelandschappen en de glooiende heuvels van Scherpenheuvel-Zichem vormen een passend decor voor leuke ontdekkingsreisjes met de fiets of te voet. Wandel- en fietspaden in onze gemeente maken vaak deel uit van één van de verschillende netwerken in de omgeving.

Dankzij de wandelkaarten van de Demervallei, “de Merode” en Noord-Hageland kunnen wandelliefhebbers elk hoekje verkennen. “Scherpenheuvel, de zevenhoekige stad” neemt als erfgoedwandeling het ontstaan van het bedevaartsoord onder de loep en is geschikt voor alle leeftijden.

De fietsknooppuntenkaart van Vlaams-Brabant helpt fietsers op weg. De mountainbikeroute is een alternatief voor wie niet bang is van vuile kleren. 

Kom je wandelen of fietsen in het prachtige natuurgebied Averbode Bos en Heide en kom je aan met de auto? Parkeer dan op het Sint-Jansplein, Westelsebaan 103 (parking 3) of op de parking aan de sporthal van Averbode, Vorststraat 55 (parking 4). Er is een duidelijke bewegwijzering naar de beide parkings, zij liggen op wandelafstand van de Averboodse bossen en van de abdij. Voor wie een fikse wandeling aankan, mag dat geen enkel probleem zijn . Check het plannetje in bijlage.

Met eventuele vragen kan je altijd terecht bij de dienst toerisme. Wij helpen je graag op weg.