Vaccinaties

19932
van de 23135 inwoners
gevaccineerd.
Meer informatie

Vaccinatie

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.

  • Wie kan zich laten vaccineren?
  • Zal iedereen gevaccineerd kunnen worden tegen COVID-19?
  • Moeten kinderen gevaccineerd worden tegen COVID-19?
  • Ik ben zwanger of heb een kinderwens. Mag ik me laten vaccineren?
  • Mag ik het coronavaccin krijgen als ik (chronisch) ziek of besmet ben?
  • Welke risicopatiënten mogen omwillen van hun gezondheid geen vaccin krijgen?
  • Welk vaccin kan ik in Vlaanderen krijgen?
  • Kan ik kiezen welk vaccin in krijg?

Alle antwoorden op deze vragen en nog veel meer informatie over je laten vaccineren tegen het coronavirus vind je op www.laatjevaccineren.be.

 

Het weergegeven percentage hierboven drukt uit hoeveel mensen één (Johnson & Johnson) of twee (Pfizer, Astra Zeneca of Moderna) prikken kregen. De boosterprik wordt hierin niet meegeteld.

Vaccinatie van kinderen 5 tot 11 jaar?

We verzamelen hier de meest gestelde vragen en antwoorden over de vaccinatie van de 5- tot en met 11- jarigen.

Meer info

Vaccinatiecentrum Webbekom klaar voor opening

Het vaccinatiecentrum in Webbekom is helemaal klaar om vanaf donderdag 13 januari 2022 inwoners van de gemeenten Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem te vaccineren tegen COVID-19. Vandaag vond een zogeheten dry-run plaats in het nieuwe vaccinatiecentrum. Met die generale repetitie werden alle procedures uitgetest zonder dat er effectief gevaccineerd werd. Een aantal ‘vrijwilligers’ doorliep als bezoeker het volledige vaccinatieproces. Alle medische medewerkers en niet-medische vrijwilligers zijn er 100% klaar voor en zijn enorm gemotiveerd om te starten.

Meer info