UiT in Scherpenheuvel-Zichem

131 resultaten gevonden

Dylan 80 © Dylan 80Dylan 80 © Dylan 80

Dylan 80

donderdag 19 mei 2022

‘Blowin’ In The Wind’, ‘Mr. Tambourine Man’, ‘Like a Rolling Stone’, ‘Tangled Up in Blue’, ‘Make You Feel My Love’: een lijst van Dylanklassiekers samenstellen is onbegonnen werk en zou bovendien geen recht doen aan een oeuvre waarin zelfs de wat minder bekende parels glansrijker schitteren dan diamant.

Nobelprijswinnaar Bob Dylan heeft een uniek parcours afgelegd: in de jaren zestig werd hij de spreekbuis van de geëngageerde generatie en vervolgens een even elektrificerende als ongrijpbare rockgod. In de seventies toverde hij zijn scheidingspijn om tot grote kunst en bekeerde zich tot het christendom. In de jaren tachtig hield hij zich staande tussen het jonge MTV-geweld, waarna de hele wereld hem beschouwen ging als wat hij daadwerkelijk is: één van de grootste songschrijvers van onze tijd.

Robert Allen Zimmerman kwam de wereld verrijken op 24 mei 1941, wat betekent dat hij in 2021 tachtig werd. Als elke gelegenheid goed is om Dylan te vieren, dan deze zéker!

Topmuzikanten Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Naomi Sijmons (Reena Riot), Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman staan dubbel en dwars garant voor een feest om ‘U’ tegen te zeggen.

Meer info
50 + Sportelclub - Wandel-je-fit © Wandel-Je-Fit50 + Sportelclub - Wandel-je-fit © Wandel-Je-Fit

50 + Sportelclub - Wandelen - 8 km

donderdag 19 mei 2022

Als lid van de 50 + sportelclub kan je elke donderdag gratis onder begeleiding wandelen langs mooie wegen en plekjes. De afstand bedraagt 8 km en de deelnemers komen telkens om 09.15 uur samen in of nabij Tienen. Het vertrek is voorzien om 09.30 uur.

De kalender van de wandeltochten is verkrijgbaar bij de sportdienst of via hans.maho@tienen.be.

Ben je nog geen lid van de 50 + Sportelclub ?
Geen probleem! Inschrijven kan op elk moment. Het lidgeld bedraagt slechts 10 euro per jaar, verzekering inbegrepen. Hiermee kan men vrijblijvend deelnemen aan alle activiteiten van de 50 + Sportelclub.

Meer info
samen petanquen en krolfen © lokaal bestuur scherpenheuvel-zichemsamen petanquen en krolfen © lokaal bestuur scherpenheuvel-zichem

Samen Petanquen en Krolfen

donderdag 19 mei 2022 tot maandag 30 mei 2022

Doe je het liever wat rustiger aan? Dan zijn Samen Petanquen en Samen Krolfen de sporten voor jou. Je zet meer stappen dan je zou verwachten tijdens deze kleine tornooitjes en beleeft gegarandeerd toffe momenten waar je nog een hele tijd over zal napraten. Voor beide activiteiten is geen enkele ervaring vereist, iedereen is welkom.

Meer info
Brug over Demer © Luc Vander ElstBrug over Demer © Luc Vander Elst

10 wandelzoektochten in de mooiste dorpen van Vlaanderen (Zichem)

donderdag 19 mei 2022 tot dinsdag 31 mei 2022

Met het doeboek ‘Tien wandelzoektochten In de tien mooiste dorpen van Vlaanderen' geraak je in de ban van maar liefst 400 zoekopdrachten. Je gaat op wandelzoektocht met het hele gezin. Waar je wil en wanneer je wil. Op je eigen tempo ontdek je de mooiste plekjes in Vlaanderen en je komt gegarandeerd op plaatsen waar je nooit eerder kwam. Elke wandeling is tussen 4 en 8 kilometer lang en wisselt dorpskernen af met de pracht van natuur, bossen, weides en akkers.

Elke wandelzoektocht bevat veertig zoekopdrachten, vragen en foto's waar je onderweg de oplossing voor vindt. Routewijzigingen of wijzigingen in de zoekopdrachten worden permanent bijgewerkt op de website www.luna-tics.be. Met foto- en wandelzoektochten wandel je traag en heel bewust en elke ‘vondst’ is een leuk haha-moment. Om de antwoorden op de opdrachten te vinden heb je tijd tot 30 november 2022. Het boek is niet alleen een ideale uitnodiging om zelf in beweging te blijven. Ook kinderen en jongeren vinden zulke wandelzoektochten heel leuk en als je een antwoordlijst instuurt, maak je bovendien nog kans op een mooie prijs!

Het boek kost 20 euro of amper 2 euro per zoektocht en elke zoektocht staat garant voor een plezierige daguitstap. Alle info vind je op www.luna-tics.be. Je kunt bestellen via de website, door te mailen naar events.lunatics@gmail.com of door te bellen naar 0468/20 20 02 (niet sms’en).

Meer info
start met lopen © lokaal bestuur Scherpenheuvel-Zichemstart met lopen © lokaal bestuur Scherpenheuvel-Zichem

Start met lopen

donderdag 19 mei 2022 tot donderdag 02 juni 2022

Beginnen sporten en samen met anderen volhouden? Conditie opbouwen en je gezondheid verbeteren?

Dan is de lessenreeks ‘Start met lopen’ iets voor jou. Aan de hand van een trainingsschema, begeleiding en tips van professionele joggers bouw je jouw conditie in 10 weken op tot je 5 km kan lopen.

Lopen kan je doen waar en wanneer het voor jou het beste past. Je hebt alleen een paar stevige loopschoenen nodig. Maar om dit samen met anderen te doen, is altijd fijner, want ‘samen sport je meer’.

Meer info
fietsschool scherpenheuvel-zichem © lokaal bestuur scherpenheuvel-zichemfietsschool scherpenheuvel-zichem © lokaal bestuur scherpenheuvel-zichem

Fietsschool Scherpenheuvel-Zichem

donderdag 19 mei 2022 tot dinsdag 14 juni 2022

Wil je graag leren fietsen? Wil je (terug) meer vertrouwen op de fiets en in het verkeer? Onze fietslessen voor volwassenen helpen je op weg!

De fietsschool bestaat uit 12 fietslessen voor volwassenen. Vanaf nul bouwen we langzaam op tot je kan fietsen. Geen fiets? Geen nood. Wij hebben fietsen ter beschikking die speciaal geschikt zijn voor de fietslessen.

Meer info
kriebelsportacademie © stad scherpenheuvel-zichemkriebelsportacademie © stad scherpenheuvel-zichem

Kriebelsportacademie

donderdag 19 mei 2022 tot woensdag 22 juni 2022

Tijdens de Kriebelsportacademie kunnen kleuters kennismaken met verschillende bewegingsvaardigheden zoals klimmen, springen, kruipen, lopen, werpen, ...
We werken in twee groepen, Kriebelsportacademie II (kleuters van de 2de en 3de kleuterklas van 14.30 u. tot 15.30 u.) en Kriebelsportacademie I (kleuters van de 1ste kleuterklas en instapklas van 15.30 u. tot 16.30 u.).

Meer info
samen fietsen © lokaal bestuur scherpenheuvel-zichemsamen fietsen © lokaal bestuur scherpenheuvel-zichem

Samen Fietsen

donderdag 19 mei 2022 tot donderdag 23 juni 2022

Zin in een ontspannende fietstocht? Dan kies je voor Samen Fietsen. Elke week wordt een ontspannend fietstochtje uitgedokterd. Onder begeleiding van ervaren wegkapiteins ga je in groep zorgeloos op weg. Stap op je fiets en geniet!

Meer info
seniorobic © stad scherpenheuvel-zichemseniorobic © stad scherpenheuvel-zichem

Seniorobic lessenreeks voorjaar 2022

donderdag 19 mei 2022 tot maandag 27 juni 2022

Onderhoudsgym voor senioren stimuleert het hart en de bloedsomloop en zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen verbetert. Ook de spieren en gewrichten worden soepeler door te bewegen. Samen met een gediplomeerde begeleider werk je aan je conditie, kracht en lenigheid. In totaal 19 lessen, voor de juiste data kijk op www.scherpenheuvel-zichem.be/seniorobic.

Meer info
yoga © stad scherpenheuvel-zichemyoga © stad scherpenheuvel-zichem

Yoga lessenreeks voorjaar 2022

donderdag 19 mei 2022 tot woensdag 29 juni 2022

Ochtendyoga met licht versterkende oefeningen en heel wat informatie over je gezondheid. We werken met de ademhaling en de beweging om rust en vloeibaarheid in het lichaam te brengen. In totaal twee lessenreeksen van telkens 10 lessen, voor juiste data kijk op www.scherpenheuvel-zichem.be/yoga.

Meer info

Pagina's