UiT in Scherpenheuvel-Zichem

68 resultaten gevonden

Stan Van Samang © Stan Van SamangStan Van Samang © Stan Van Samang

Stan van Samang: Anders dan anders

vrijdag 28 januari 2022

Begin 2021 bracht Stan Van Samang zijn nieuwe, Engelstalige album 'Feel the Power' uit. Om de release van dat gloednieuwe succesalbum te vieren, trekt hij de theaters in met de nieuwe indoorshow 'Anders dan anders'.

Met deze theatertour wil hij een passend vervolg breien aan Op de schoot, waarmee hij maar liefst meer dan 70 optredens gaf over heel Vlaanderen.

Meer info
Naaien © Rechtenvrij FermNaaien © Rechtenvrij Ferm

Naaiatelier: Simpel bloesje of shirt (5 sessies)

maandag 31 januari 2022

Heb je de smaak te pakken om te naaien met de naaimachine? Maak een tof bloesje of shirt voor jezelf of iemand anders.

Ga met hippe ontwerpen en trendy stofjes aan de slag. Je kiest zelf een patroon uit en gaat hier stap voor stap mee aan de slag. De lesgeefster staat je bij met raad en daad.
Zaal: 't Laer, Okselaar

Prijs: € 35 ( leden) / € 45 (niet-leden)
Inschrijven kan via een mail met je gegevens naar ferm.averbode@gmail.com

Meer info
Beatles By Girls © Camille FabroBeatles By Girls © Camille Fabro

Beatles By Girls

zaterdag 05 februari 2022

De mooie dames van Beatles By Girls nemen je mee op een imaginaire trip naar het Liverpool van de 'sixties'. Je beleeft het Beatlesrepertoire, maar dan letterlijk in een ander ‘kleedje’.

Een 'full-electric-female-rock-band' serveert je de allergrootste Beatles-hits: 'Hey Jude', 'Penny Lane', 'Saw Her Standing There', 'Yellow Submarine', 'Michelle', 'Let It Be', 'Come Together' en nog veel meer. Ze worden hiervoor bijgestaan door de charmante dames van The Fab Strings.

Bezetting: Jolien Thijs (zang), Florence Sabeva (piano, zang), Juju Vagabond (gitaar), Judith Renkema (bas), Janneke Van Heeswyk (drums, zang) en The Fab Strings Melissa Schaak, Marina Lepesevich en Ekaterina Ene

Meer info
NAH © cm.beNAH © cm.be

Hoe omgaan met te weinig ziekte-inzicht na NAH - infosessie

dinsdag 08 februari 2022

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is het gevolg van een ongeval, een beroerte, infecties, een hersentumor of een ander trauma. Er zijn zichtbare gevolgen, zoals moeilijkheden bij bewegen, en minder zichtbare gevolgen, zoals emotionele veranderingen en problemen met het geheugen.

Voor de omgeving van iemand met een NAH is het moeilijk om te zien dat bepaalde gedragingen of reacties anders zijn dan vroeger. Daarom is het belangrijk om eerst het NAH en de mogelijke gevolgen ervan te begrijpen. Pas daarna is er ruimte voor verwerking.

Soms heeft degene met het NAH te weinig of geen ziekte-inzicht, of een onrealistisch beeld van de gevolgen van het NAH. Het is dan niet eenvoudig om daar als partner of ouder mee om te gaan. Wat doe je als iemand weer wil autorijden, werken, taken uitvoeren … terwijl je dat zelf niet meer mogelijk acht? Hoe kun je als familielid een realistische inschatting maken van de toekomst? En kunnen de rollen in het gezin daardoor veranderen? Tijdens deze infosessie gaan we dieper in op al deze vragen.

Meer info
Eat to change, change to eat © Coach JulieEat to change, change to eat © Coach Julie

Eat to change, change to eat

dinsdag 08 februari 2022

Heb jij al 100 diëten geprobeerd? Ken jij het jojo-effect? Heb je goede voornemens maar kan je ze moeilijk waarmaken? Weet jij wat gezonde voeding is, maar grijp je toch steeds naar iets anders?
In ons 8-weken traject “Eat to change, change to eat” gaan we samen aan de slag!
Ze zeggen wel eens: “je bent wat je eet”, maar eigenlijk is het “je eet wat je bent”. Afhankelijk van je humeur, hoe je erbij zit, met wie je bent, hoe het lichamelijk met je gaat, ga je naar een bepaald voedingsproduct grijpen.
En dat is niet altijd een gezonde keuze en meestal geen bewuste keuze.
Als je je bewust bent van hoe je je voelt (geestelijk, lichamelijk) en als je weet welke voedingspatronen en voedingsmiddelen daarmee samen gaan, en welke daar beter zouden bij passen, kan je anders gaan eten (gezonder en bewuster).
Na het traject heb jij voldoende kennis vergaard en tips en trics geleerd om na te gaan hoe het lichamelijk en mentaal met je gaat en hoe je om kan gaan met monstertjes die je belemmeren.
Na ons traject hebben wij voor jou een persoonlijk profiel opgemaakt waarin een advies wordt geformuleerd welke voeding het beste bij jou past.
Jouw persoonlijke bijdrage: 247 euro.
Jouw winst:
- 4 Fysieke workshops: 8 februari, 22 feb, 8 maart, 22 maart: telkens van 19u tot 21u.
- 3 Online-sessies: 15 februari, 1 maart, 15 maart van 19u tot 19u30 à 20u
- Syllabus met informatie over de 4 workshops
- Vragenlijsten over welke type eter je bent
- 1 Individuele sessie bij Lies
- 1 Individuele sessie bij Julie
- Deelname aan onze besloten facebookgroep
De groep bestaat uit maximum 8 deelnemers .
Je inschrijving is pas definitief als we je overschrijving hebben ontvangen. Hiervoor kan je een mailtje sturen naar info@coachjulie.be of unfold.bylies@gmail.com
Laten we samen schitteren 🙂

Meer info
De zin en onzin van diëten © CMDe zin en onzin van diëten © CM

De zin en onzin van diëten

woensdag 09 februari 2022

‘Kan ik beter kiezen voor een ketogeen dieet? Of moet ik periodiek vasten? En mag ik nog wel bananen eten?’ Als deze uitspraken jou herkenbaar in de oren klinken, dan heb je vast ondervonden dat er heel wat diëten op de markt zijn. Dat overaanbod maakt het moeilijk om de juiste keuzes te maken op je pad richting gewichtsverlies.
Wil je graag wat gewicht verliezen maar weet je niet waar je moet starten? Heb je al een hoop dieetpogingen achter de rug en behoud je je resultaat niet?
Tijdens deze infosessie verneem je of diëten zinvol is en hoe je op een gezonde manier blijvend gewicht kunt verliezen.

Meer info
Els de Schepper ziet ze vliegen © Els de Schepper ziet ze vliegenEls de Schepper ziet ze vliegen © Els de Schepper ziet ze vliegen

Els de Schepper ziet ze vliegen

donderdag 10 februari 2022

Els de Schepper presenteert een turbulente vlucht uit de realiteit. Je zal worden meegevoerd in een wereld vol ontroering, glimlachjes en schaterbuien. Ga mee op een expeditie tot in de diepste kern van Els haar hoofd. Een zoektocht met als belangrijkste vraag: waar zijn de liefde en de uitbundigheid gebleven?

Een volbloed roadmovie op het theater met een soundtrack van Steve Willaert. Een spannend verhaal met een absurde inslag. En met een verrassende ‘vliegende’ apotheose. Je zal je innerlijk kind tegoed gedaan hebben en na afloop voel je een bevrijding alsof je zelf twee uur hebt gevlogen op eigen kracht. Het zal het hart en de lachspieren deugd doen.

‘Els de Schepper ziet ze vliegen’ is haar 15de show. Met elke voorgaande show trok Els op een indrukwekkende tournee door Vlaanderen, wat nogmaals onderstreept dat zij de onbetwiste ‘grande dame’ van het Vlaamse cabaret is.

Meer info
Sartre en de Beauvoir © De VerwonderingSartre en de Beauvoir © De Verwondering

Stefaan Van Brabandt, Frank Focketyn & Sien Eggers: Sartre & de Beauvoir

vrijdag 11 februari 2022

Na 'Socrates', 'Marx' en 'Spinoza' komt filosoof & theatermaker Stefaan Van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn en Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir.

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we "gedoemd tot vrijheid"? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel? In 'Sartre & de Beauvoir' kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op hun turbulente liefdesrelatie.

Met: Sien Eggers & Frank Focketyn
Concept, tekst & regie: Stefaan Van Brabandt

Meer info
Beheerwerkdag Messelbroek © NatuurpuntBeheerwerkdag Messelbroek © Natuurpunt

Beheerwerkdag Messelbroek

zaterdag 12 februari 2022

Elke 2de zaterdag van de maand komen we samen met onze toffe bende om de handen uit de mouwen te steken.  We doen werken waar ze het meest nodig zijn; ofwel in de Demerbroeken, ofwel in Catselt.

Deze keer werken we in Messelbroek.  

 

  • eigen drinkbeker meebrengen

 

Best stevige schoenen of laarzen meebrengen.  Handschoenen worden aangeraden.

Tot zaterdag!

Meer info
Steven Delaere © Steven DelaereSteven Delaere © Steven Delaere

Steven Delaere: Schijn

donderdag 17 februari 2022

Steven Delaere volgde de opleiding klassieke muziek in Gent, alvorens zich te storten op zijn andere passie: goochelen. Na zijn finaleplaats in 'Belgium's Got Talent 2015', maakte Steven een comeback in 'Belgium’s Got Talent 2019'. In zijn auditie sloeg hij iedereen met verstomming en bewees hij zijn kwaliteiten als goochelaar en entertainer. Uiteindelijk werd hij ook één van de finalisten.

Foto’s, schilderijen, film, theater,… het zijn allemaal slechts voorstellingen van de werkelijkheid. Ons leven is gevuld met schijn die werkelijkheid wordt en werkelijkheid die overgaat in schijn. In deze voorstelling zal het niet anders zijn.

Met visuele goochelacts, mentalisme en humor weet Steven de schijn hoog te houden. En net wanneer je denkt iets te doorgronden, maak je de seconde daarop... geen schijn van kans!

Een voorstelling die jong en oud meeneemt van de ene verbazing naar de andere!

Meer info

Pagina's