Print

Ravotten met de Witte

Op zondag 3 september slaan de stad Scherpenheuvel-Zichem, Landelijke Gilden, de plaatselijke gidsenbond en Natuurpunt de handen in elkaar voor "Ravotten met de Witte". Een evenement in en rond Huize Ernest Claes met talloze activiteiten op kindermaat.

Een tijdmachine... Dat is wat "Ravotten met de Witte" is. Stap in en ga mee terug naar een tijd waarin seizoenen bepaalden wat er op tafel kwam. Een tijd waarin voor het dagelijks brood letterlijk de handen uit de mouwen moesten. Een tijd waarin de wereld nog veel groter leek, maar de mensen nog dichter bij de aarde stonden. We kijken niet alleen achterom, maar ook naar de toekomst en hoe we allemaal ons steentje kunnen bijdragen.

Je kan er jouw eigen broodje kneden, dat in de oude broodoven van Huize Ernest Claes wordt gebakken. Of is bouwen meer iets voor jou? Knutsel een insectenhotel in elkaar om nuttige insecten een plaats te geven in jouw tuin. Je kan ook zelf ervaren hoe fruittelers de natuur begeleiden en sturen. Dat is een verhaal waarin ook de bijtjes van de imker een rol spelen. Workshops in overvloed, dus stroop die mouwen maar op!

De gidsen nemen je mee naar de tijd van de Witte, toen het leven voortsjokte op het ritme van de seizoenen. Een korte rondleiding op kindermaat in en rond het museum. Of ga mee op ontdekkingstocht in de Demerbroeken, waar Natuurpunt laat zien wat ravotten echt betekent!

Iedereen met een kleine honger of grote dorst kan altijd terecht in de tent van Natuurpunt.

De deur staat open en deelnemen kost niets. Iedereen is van harte welkom!

Programma:

Je kan tussen 13.00u en 18.00u doorlopend terecht bij:

  • workshop fruitteelt
  • workshop insectenhotels bouwen
  • rondleidingen naar de tijd van de Witte

Voor de volgende activiteiten is het aantal plaatsen beperkt. We raden aan om in te schrijven om zeker te zijn van een plaatsje:

  • 13.00u workshop broodbakken (eerste groep)
  • 13.30u doe-wandeling in de Demerbroeken (eerste groep)
  • 15.30u workshop broodbakken (tweede groep)
  • 16.00u doe-wandeling in de Demerbroeken (tweede groep)

Praktisch:

Wat? Gratis activiteiten op kindermaat om de zomer mee af te sluiten.

Waar? Huize Ernest Claes (Ernest Claesstraat 152).

Wanneer? Op zondag 3 september 2017 van 13.00u tot 18.00u.

Voor info of inschrijvingen kan u altijd terecht bij de dienst toerisme.

Dienst toerisme
Basilieklaan 16
3270 Scherpenheuvel
toerisme@scherpenheuvel-zichem.be

tel.: 013/77.20.81