Print

Sport voor kinderen

Sportkampen

Wil je de vakantie sportief doorbrengen? Dan zijn de sportkampen iets voor jou. De sportkampen zijn dan de ideale manier voor kinderen om zich uit te leven. De allerkleinsten kunnen meedoen aan onze kleutersportkampen en vanaf 6 jaar staan er allerlei sportkampen op het programma.

Sportcursussen

De sportdienst organiseert kriebelsportacademie voor kleuters. Deze cursussen lopen gedurende een gans schooljaar, uitgezonderd tijdens de schoolvakanties.

Schoolsport

Jaarlijks organiseert de sportdienst verschillende schoolsportdagen voor kleuters en lagere schoolkinderen van alle scholen die Scherpenheuvel-Zichem rijk is.

Ook neemt de stad Scherpenheuvel-Zichem deel aan de 'Vlaamse loopweek voor scholen' door de scholenveldloop te organiseren. Deze veldloop gaat elk jaar door in september en vindt plaats op en rond de Finse piste in Averbode.

Tweejaarlijks organiseert de sportregio Winge-Demervallei de Megakidsfietseling. Deze fietsdag voor scholen wordt georganiseerd voor de derde graad lager onderwijs van de 8 gemeenten die lid zijn van de sportregio Winge-Demervallei. Ongeveer 2000 kinderen fietsen die dag heen en weer naar den egger te Scherpenheuvel-Zichem om er te genieten van een uitgebreid aanbod spel- en sportactiviteiten.