Print

Scholenveldloop

Jaarlijks organiseert de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) in samenwerking met de gemeentebesturen, de gemeentelijke sportdiensten, het Instituut Voor Sportbeheer (ISB), de Vlaamse Atletieklikga (VAL) en BLOSO de "Vlaamse Veldloopweek voor Scholen". Met meer dan 200.000 deelnemers is dit evenement uitgegroeid tot de grootste schoolsportklassieker van Vlaanderen.

Ook de stad Scherpenheuvel-Zichem neemt jaarlijks deel aan dit evenement door de scholenveldloop te organiseren voor alle basisscholen binnen de fusie. Deze veldloop gaat elk jaar door in september en vindt plaats op en rond de Finse piste in Averbode.

De meisjes en jongens van het eerste tot en met het zesde leerjaar lopen in verschillende reeksen waarbij de afstand van het parcours aangepast is aan de leeftijd.

Voor- en achterlopers zorgen ervoor dat de deelnemers niet te hevig van start gaan.

Daarnaast wordt er ook aan randanimatie gedacht. Zo staan er elk jaar diverse springkastelen opgesteld, wordt er gezorgd voor een opwarming in groep en zorgt een presentator voor de nodige ambiance. De eerste drie winnaars van elke reeks krijgen een leuke prijs op het podium.

Iedereen is die dag van harte welkom om de kinderen te komen aanmoedigen.

Editie 2020

De 32ste editie van de Scholenveldloop in Averbode zal plaatsvinden op dinsdag 22 september 2020.

De eerste reeks start om 10u.

Let op als je met de wagen komt! ​Van 9u. tot 15.30u. is er eenrichtingsverkeer van kracht in de Molenvijver tussen de Vorststraat en de Tessenderlobaan. verkeer uit de Tessendelobaan is mogelijk.

Tijdens dezelfede periode is er ook een parkeerverbod van kracht in de Molenvijver tudden de Vorststraat en de Tessenderlobaan.