Print

Scholenveldloop

Editie 2020

Omwille van COVID-19 is de 32ste editie van de Scholenveldloop in Averbode helaas geannuleerd.

 

Jaarlijks organiseert de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) in samenwerking met de gemeentebesturen, de gemeentelijke sportdiensten, het Instituut Voor Sportbeheer (ISB), de Vlaamse Atletieklikga (VAL) en MOEV de "Vlaamse loopweek voor Scholen". Met meer dan 200.000 deelnemers is dit evenement uitgegroeid tot de grootste schoolsportklassieker van Vlaanderen.

Ook de stad Scherpenheuvel-Zichem neemt jaarlijks deel aan dit evenement door de scholenveldloop te organiseren voor alle basisscholen binnen de fusie. Deze veldloop gaat elk jaar door in september en vindt plaats op en rond de Finse piste in Averbode.

De meisjes en jongens van het eerste tot en met het zesde leerjaar lopen in verschillende reeksen waarbij de afstand van het parcours aangepast is aan de leeftijd.

Voor- en achterlopers zorgen ervoor dat de deelnemers niet te hevig van start gaan.

Daarnaast wordt er ook aan randanimatie gedacht. Zo staan er elk jaar diverse springkastelen opgesteld, wordt er gezorgd voor een opwarming in groep en zorgt een presentator voor de nodige ambiance. De eerste drie winnaars van elke reeks krijgen een leuke prijs op het podium.

Iedereen is die dag van harte welkom om de kinderen te komen aanmoedigen.