Print

Samen Bewegen

Bewegen is het goedkoopste en beste medicijn. Dagelijks twee kwartiertjes wandelen, extra ‘stappen’ zetten door te voet of met de fiets naar de bakker te gaan, de trap nemen in plaats van de lift of roltrap, of zelfs werken in de tuin en poetsen, dragen bij tot een actieve en gezonde levensstijl.

De sportdienst werkt samen met het OCMW aan het project Samen Bewegen waarbij iedereen uitgenodigd wordt om mee te komen bewegen en zo te werken aan de gezondheid. Het project loopt elk jaar van april tot en met juni. 6 weken lang wandelen, krolfen, petanquen en fietsen we telkens samen met anderen onder leiding van ervaren begeleiders.

(Her)ontdek hoe leuk bewegen kan zijn. Voel je goed in je vel. Grijp de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en gezellig te babbelen. Schrijf je in voor ‘Samen Bewegen’ en de eerste stap is gezet. Nodig je vrienden en buren uit om deel te nemen. Drempels zijn lager als je er samen over stapt.

Samen bewegen is een succes!

De cijfers van de voorbije jaren liegen er niet om: 60 tot 80 wandelaars, 35 fietsers, 35 petanquers, een vaste petanquegroep van ongeveer 30 spelers en een vast krolfgroepje van 15 spelers in Scherpenheuvel maken van Samen Bewegen een succes.

Samen Wandelen

In vier niveaugroepen wandelen we doorheen het grote wandelgebied van Averbode. Je kiest een groep op basis van je eigen tempo.

Data: volgen nog.

Locatie: Sporthal Averbode, Vorststraat 55, 3271 Averbode.

 

Samen Petanquen

We organiseren recreatieve petanquetornooien waar iedereen aan kan deelnemen. Ook bij een spelletje petanque leg je veel stappen af. Spelen kan met je eigen petanqueballen of die van ons.

Data: volgen nog.

Locatie: Sporthal Scherpenheuvel, August Nihoulstraat 72, 3270 Scherpenheuvel.

Samen Krolfen

We organiseren recreatieve krolftornooien waar iedereen aan kan deelnemen. Krolf, een kruising tussen golf en croquet, is zo makkelijk aan te leren dat iedereen het kan spelen, net zoals bij petanque waar we vereenvoudigde spelregels hanteren.

Data: volgen nog.

Locatie: Sporthal Scherpenheuvel, August Nihoulstraat 72, 3270 Scherpenheuvel.

Samen Fietsen

Wie liever fietst, kan een ontspannen fietstochtje in groep maken, onder begeleiding van ervaren wegkapiteins.

Data: volgen nog.

Locatie: De Keyt, Kerkendijk 4, 3272 Messelbroek.

Leren Fietsen

Het kan zijn dat je nooit hebt leren fietsen of dat je al lang niet meer gefietst hebt. Tijdens de fietslessen voor volwassenen leer je in 5 lessen op een aangepaste fiets je evenwicht bewaren en bouw je zelfvertrouwen op.

Data: volgen nog.

Locatie: De Keyt, Kerkendijk 4, 3272 Messelbroek.

Praktisch

  • Duur: van 13 u. tot 15 u. Napraten met koffie tot 15.30 u.
  • Iedereen kan meedoen: alles is gratis en op je eigen niveau of tempo. Je hebt geen speciale kledij of materiaal nodig.
  • Wie vervoerproblemen heeft kan contact nemen met de sportdienst of het OCMW. Wij zoeken een oplossing voor jou.
  • Elke week krijg je een versnapering. Bij de laatste sessie sluiten we telkens af met een kleine receptie en uitreiking van een leuk T-shirt als aandenken.
  • TIP: breng een flesje water of een drinkbus mee voor tijdens de activiteit. Het is belangrijk om voldoende te drinken, zeker als het warm is.

Beurt gemist? Geen probleem, je kan altijd instappen.

Schrijf je vooraf in

Kaatje Jacobs (sportdienst) 013 61 98 62 of sportdienst@scherpenheuvel-zichem.be

Ingrid Van Aerschot (OCMW) 013 61 21 75 of ingrid.vanaerschot@ocmwscherpenheuvel-zichem.be