Print

Samen Bewegen

Al 10 jaar organiseren sportdienst en OCMW  Samen Bewegen, waarbij iedereen uitgenodigd wordt om op een laagdrempelige manier te werken aan de gezondheid en nieuwe contacten te leggen.

Helaas stak de coronacrisis een stokje voor onze feesteditie. Maar we blijven niet stilzitten. We gaan namelijk deze zomer ‘Samen Bewegen’, want het mag terug! We doen dit met een ingekorte versie, waarbij we telkens 4 keren zullen samenkomen in plaats van 6. Zie hieronder een overzicht van de verschillende activiteiten en data.

Schrijf je opnieuw vooraf in voor 1 of meerdere activiteiten via de sportdienst of het OCMW, want het aantal deelnemers zal beperkt worden tot 50 per groep (inclusief de begeleiders). Geef ook je maat van T-shirt door, zodat we voor jou een leuk ’10 jaar Samen Bewegen’ T-shirt kunnen voorzien!

Meedoen met Samen Bewegen is een stap in de goede richting om zowel te werken aan je fysisch als je psychisch welbevinden. Door samen met anderen te bewegen, versterk je bovendien je sociale contacten en krijg je steun om vol te houden. Drempels zijn lager als je er samen over stapt.

Samen Fietsen

Geannuleerd wegen de recente ontwikkelingen in het kader van het coronavirus.

Samen Wandelen

Afstanden (*): ± 4, 6, 8 en 10 km.

Data: donderdagen 3, 10, 17 en 24 september.

Locatie: Sporthal Averbode, Vorststraat 55, 3271 Averbode.

Stoelyoga (**)

Data: donderdagen 17 en 24 september.

Locatie: Sporthal Averbode, Vorststraat 55, 3271 Averbode.

Samen Petanquen & Samen Krolfen

Data: maandagen 14, 21 en 28 september en 5 oktober.

Locatie: Sporthal Scherpenheuvel, August Nihoulstraat 72, 3270 Scherpenheuvel.

Praktisch

  • Telkens van 13 u. tot 15 u. (Wegens de corona-maatregelen wordt er achteraf geen koffie voorzien).
  • (*)We wandelen in 4 groepen : ± 4, 6, 8 of 10 km. Geef de gewenste afstand door bij inschrijving.
  • (**) Stoelyoga is telkens van 13 u. tot 14 u. en/of van 14 u. tot 15 u. Geef het gewenste uur door bij inschrijving.
  • Iedereen kan meedoen: alles is gratis en op je eigen niveau of tempo.
  • Wie vervoerproblemen heeft kan contact nemen met de sportdienst of het OCMW.
  • Elke week krijg je een versnapering. Bij de laatste sessie sluiten we telkens af met een kleine receptie en uitreiking van een leuk T-shirt als aandenken.
  • Breng je eigen drankje mee voor tijdens de activiteit. Het is belangrijk om voldoende water te drinken, zeker als het warm is.

Kan je niet elke week aanwezig zijn? Geen probleem, meedoen kan altijd. Schrijf je wel vooraf in via de sportdienst of het OCMW. Gewoon je naam, de activiteit(en) en kledingmaat voor je T-shirt doorgeven volstaat.

(Her)ontdek hoe leuk bewegen kan zijn. Voel je goed in je vel. Grijp de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en gezellig te babbelen. Schrijf je in voor ‘Samen Bewegen’ en de eerste stap is gezet.

Info:

Kaatje Jacobs (sportdienst) 013 61 98 62 of sportdienst@scherpenheuvel-zichem.be, Sporthal Scherpenheuvel, A. Nihoulstraat 72, 3270 Scherpenheuvel

Ingrid Van Aerschot (OCMW) 013 61 21 75 of ingrid.vanaerschot@ocmwscherpenheuvel-zichem.be, OCMW, Markt 21, 3271 Zichem