Print

Samen Bewegen

Bewegen is het goedkoopste en beste medicijn. Dagelijks twee kwartiertjes wandelen, extra ‘stappen’ zetten door te voet of met de fiets naar de bakker te gaan, de trap nemen in plaats van de lift of roltrap, of zelfs werken in de tuin en poetsen, dragen bij tot een actieve en gezonde levensstijl.

De sportdienst werkt samen met het OCMW aan het project Samen Bewegen waarbij iedereen uitgenodigd wordt om mee te komen bewegen en zo te werken aan de gezondheid. Het project loopt elk jaar van april tot en met juni. 6 weken lang wandelen, krolfen, petanquen en fietsen we telkens samen met anderen onder leiding van ervaren begeleiders.

(Her)ontdek hoe leuk bewegen kan zijn. Voel je goed in je vel. Grijp de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en gezellig te babbelen. Schrijf je in voor ‘Samen Bewegen’ en de eerste stap is gezet. Nodig je vrienden en buren uit om deel te nemen. Drempels zijn lager als je er samen over stapt.

Samen bewegen is een succes!

De cijfers van de voorbije jaren liegen er niet om: 60 tot 80 wandelaars, 35 fietsers, 35 petanquers, een vaste petanquegroep van ongeveer 30 spelers en een vast krolfgroepje van 15 spelers in Scherpenheuvel maken van Samen Bewegen een succes.

Samen Wandelen

In vier niveaugroepen wandelen we doorheen het grote wandelgebied van Averbode. Je kiest een groep op basis van je eigen tempo.

Data + locatie: meer info volgt.

Samen Krolfen & Petanquen

We organiseren recreatieve petanque- en krolftornooien waar iedereen aan kan deelnemen. Krolf, een kruising tussen golf en croquet, is zo makkelijk aan te leren dat iedereen het kan spelen, net zoals bij petanque waar we vereenvoudigde spelregels hanteren.

Data + locatie: meer info volgt.

Samen Fietsen

Wie liever fietst, kan een ontspannen fietstochtje in groep maken.

Data + locatie: meer info volgt.

Leren Fietsen

Het kan zijn dat je nooit hebt leren fietsen of dat je al lang niet meer gefietst hebt. Tijdens de fietslessen voor volwassenen leer je in 5 lessen op een aangepaste fiets je evenwicht bewaren en bouw je zelfvertrouwen op.

Data + locatie: meer info volgt.

Praktisch

Meer info volgt.

Schrijf je vooraf in

Kaatje Jacobs (sportdienst) 013 61 98 62 of sportdienst@scherpenheuvel-zichem.be

Ingrid Van Aerschot (OCMW) 013 61 21 75 of ingrid.vanaerschot@ocmwscherpenheuvel-zichem.be