Print

Straffe streek gemeente

Vlaams-Brabant telt verschillende streekproducten. Naast de verse producten zoals grondwitloof, druiven, appels, peren,  asperges, … zijn ook tal van andere producten vertegenwoordigd in de regio. Denk bijvoorbeeld maar aan de vele bieren en wijnen, snoepjes, confituren, honingsoorten, chocolade, koekjes, en ga zo maar verder. Het aanbod aan Vlaams-Brabantse streekproducten is enorm. Ook onze Scherpenheuvelse noppen en pepernoten behoren tot deze lekkere streekspecialiteiten.      

Het succes van streekproducten ligt voor een groot deel aan zijn authentieke smaak en kwaliteit. Steeds meer mensen geloven in lokale, biologische en betrouwbare producten. Wie lust nu geen puur en vers product? Streekproducten worden met ambacht en liefde gemaakt, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt.

Het gebruik van streekproducten biedt ook heel wat voordelen. De ecologische voetafdruk wordt ermee verkleind en het  geeft ook een identiteit aan de streek. De productie van streekproducten creëert tevens ook een grotere naamsbekendheid van een gemeente. Zo wordt er indirect kleinschalige recreatie en toerisme ontwikkeld, wat dan weer leidt tot een stimulering van de lokale economie en regionale werkgelegenheid. Dit zijn slechts enkele voordelen van de productie van streekproducten, hét bewijs waarom het belangrijk is om te blijven investeren in onze lokale producenten.

De stad draagt straffe streekproducten een warm hart toe én besteedt er de nodige aandacht aan. Daarom is ook Scherpenheuvel-Zichem een Straffe Streek Gemeente!