Algemene info

Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. 

Heb je nog vragen? Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689.

 

In quarantaine of zelfisolatie?

Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen.

Meer info

COVID-19-toeslag Groeipakket

kind

Gezinnen die het financieel moeilijk hebben wegens een inkomensverlies door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro krijgen via het Groeipakket. De COVID-19-toeslag kan worden aangevraagd van 15 juni tot en met 31 oktober. 

Meer info

Vraag nu je gratis Hello Belgium Railpass aan

Elke inwoner van België kan een gratis Hello Belgium Railpass aanvragen. Hiermee nodigt NMBS je uit om meer dan 500 bestemmingen in België te (her)ontdekken.

Meer info

Veiligheidsraad van 20 augustus - update coronamaatregelen

De Nationale Veiligheidsraad kwam donderdag 20 augustus samen om te bepalen welke maatregelen verlengd en versoepeld zouden kunnen worden. De nieuwe maatregelen gelden vanaf 1 september en voor een periode van één maand.

Meer info

Politiebesluit gouverneur: seizoensarbeiders in coronatijd - update

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft op 19 augustus 2020 een nieuw politiebesluit genomen omtrent seizoensarbeiders in de provincie tijdens coronatijd. Dit politiebesluit van de gouverneur vervangt het besluit van 31 juli 2020.

Meer info

Politiebesluit gouverneur: verplichting om een mondmasker bij zich te hebben

mondmasker

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft een politiebesluit genomen tot de verplichting om steeds een mondmasker bij zich te hebben in heel de provincie Vlaams-Brabant. 

Meer info

Mondmaskers

mondmasker

In Scherpenheuvel-Zichem zijn mondmaskers ook verplicht op druk bezochte plaatsen en in het recyclagepark. 

Meer info

Kom je terug van vakantie uit het buitenland? Vul een reisformulier in voor je terugkomst.

vakantie

Als je van plan bent naar België te reizen of naar België terug te keren na een verblijf in het buitenland, moet je:

  • het laatste reisadvies lezen
  • binnen 48 uur voor aankomst in België een Passenger Locator Form invullen.
Meer info

Contactonderzoek Covid-19

telefoon

Krijgt u ziekteklachten zoals een aanhoudende hoest, kortademigheid, geur- of smaakverlies, pijn aan de borst? Blijf dan meteen thuis en bel zo snel mogelijk naar de huisarts. Zo kunt u snel getest worden. Blijkt u COVID-19 te hebben, dan zal iemand van het contactonderzoek u bellen vanop het nummer 02 214 19 19 om te vragen met wie u contact hebt gehad. Het is immers mogelijk dat die personen besmet zijn.

Meer info

Slachtoffer van huiselijk geweld? Vraag naar een ‘masker 19’ in de apotheek

geweld

Tijdens de coronacisis spendeer je veel tijd met je gezin. Het gebrek aan dagdagelijkse structuur, een beperkt(er) sociaal netwerk, sociaal isolement, angst en stress zijn risicofactoren voor familiaal geweld. Krijg je te maken met hoogoplopende ruzie of huiselijk geweld? Er is hulp!

Meer info

Pagina's