Print

Zomerkoopjesdagen in Scherpenheuvel-Zichem #Shoplocal

Eerder werd bepaald dat de zomersolden van 2020 in het kader van Corona zouden plaatsvinden va. 1 augustus t.e.m. 31 augustus.

In navolging van de recente beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad gelden er een aantal algemene principes tijdens deze periode.

Alleen winkelen

Winkelen moet weer alleen gebeuren en klanten mogen maximum 30 minuten in een winkel blijven; behalve in het geval van een afspraak.  Je mag dus wel door de straten wandelen en iets gaan eten of drinken met je bubbel, maar je gaat alléén de winkel binnen. 

Hierop is een uitzondering gemaakt: je mag een tweede persoon meenemen als deze persoon bij jou inwoont en minderjarig is, of als deze persoon hulpbehoevend is en jij hem/haar begeleidt.

Mondneusmasker verplicht

Onze ondernemers doen er alles aan om klanten onder optimale en veilige omstandigheden te ontvangen; zo ook tijdens deze periode van zomersolden.  Je bent echter verplicht een mondneusmasker te dragen in elke winkel op het grondgebied van Scherpenheuvel-Zichem. Dit geldt tevens op de wekelijkse zaterdagmarkt.

In het centrum van Scherpenheuvel (handelscentrum) geldt ook een mondneusmaskerplicht in volgende straten:

  • Basilieklaan vanaf de fontein richting basiliek
  • Albertus- en Isabellaplein
  • Site basiliek
  • Vanaf het kruispunt Diestsestraat – Valleistraat richting basiliek
  • Vanaf het kruispunt Valleistraat – Brouwerijstraat richting basiliek
  • Vanaf het kruispunt  Cobergerstraat – Isabellaplein richting basiliek

Deze zone is duidelijk afgebakend met zichtbare icoontjes.

Online aanbod

Heel wat winkels bieden grote kortingen aan.Check hun aanbod via webshop, websites en Facebook.

Shop lokaal

We doen een warme oproep aan alle inwoners om de Scherpenheuvel-Zichemse handelaars niet in de kou te laten staan in deze moeilijke periode. Steek hen een hart onder de riem en shop lokaal; ook tijdens de komende soldenperiode!