Print

World FairTrade Day voor eerlijke handel

Wat is FairTrade?

Het bouwen van bruggen tussen producenten en arbeiders in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, bedrijven, merken en consumenten.  Het leveren van een concrete bijdrage aan een duurzame economie waarin mens en planeet centraal staan. Dit via het model van eerlijke handel – dat je herkent aan het FairTrade label – om zo  leefbare inkomens mogelijk maken voor boeren en arbeiders in onze toeleveringsketens. Via campagnes wordt getracht om iedereen ervan bewust te maken dat eerlijke handel een middel is om samen de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties te bereiken.

FairTrade gemeente

Ook het stadsbestuur wil een bijdrage leveren. Zo organiseren we jaarlijks een FairTrade- en streekproductenmarkt. Door de coronamaatregelen heeft deze vorig jaar niet kunnen plaatsvinden. Het stadsbestuur doet echter meer dan alleen het organiseren van een markt. Zo koopt het producten aan met het fairtrade label. De stad werd dan ook opnieuw uitgeroepen tot FairTrade gemeente.

#Connectwhatsgood

Het motto bij FairTrade België is ‘Connect what’s good’: ze verbinden producenten met consumenten, merken, organisaties en bedrijven. Ze verbinden bio, lokale en FairTrade producten. Ze verbinden mensen overal ter wereld, die elk iets goeds doen voor een eerlijkere wereld. Want samen maken we elkaar sterker!