Print

Word jij ook een mooihouder?

Mooihouders? Dat is de naam van onze nieuwe zwerfvuilvrijwilligerswerking. 

Momenteel ruimen een aantal mensen al regelmatig zwerfvuil op tijdens hun wekelijkse of dagelijkse wandeling. Dat wordt uiteraard enorm geapprecieerd. We willen nu al deze acties structureren en ervoor zorgen dat zwerfvuil in onze stad regelmatig wordt opgeruimd. 

Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen. Als vrijwilliger kan je een gebied naar keuze claimen, dat je dan regelmatig proper maakt. We streven naar minstens vier opruimbeurten per jaar, één maal per seizoen.

Om je hierbij te ondersteunen, stellen we materiaal ter beschikking. Alle Mooihouders krijgen witte zwerfvuilzakken om het afval te verzamelen, zodat het niet in je eigen container terecht komt. Die zakken worden door onze medewerkers opgehaald. Met handschoenen, grijpstokken en fluovestjes kan je veilig aan de slag. Je bent ook verzekerd. 

Engageer je je om minstens een jaar Mooihouder te zijn? Dan krijg je een leuke beloning: 20 euro tegoed op de DifTar-rekening van het gezinshoofd (1 beloning per gezin, ongeacht het aantal deelnemers binnen dat gezin).

Onze Mooihouders gaan officieel van start op zondag 28 maart. Indien de coronamaatregelen het toelaten, organiseren we die dag ook een opstartevenement. We houden je op de hoogte.

We vergeten ook de vele verenigingen in onze stad niet. Later dit jaar worden er voor hen aparte acties opgezet, waarmee ze een extra centje kunnen verdienen voor de clubkas. 
Een datum om alvast te onthouden: 
18 septemer 2021 - World Cleanup Day. 

Wil je deelnemen en een gebied claimen dat je wil mooihouden? 

Neem contact op met de milieudienst op het nummer 013 35 24 17 of via mooihouders@scherpenheuvel-zichem.be.
Meer informatie volgt.