Print

Wil je gemachtigd opzichter worden?

Al wie minstens 18 jaar is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden, ... kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap kan gemachtigd opzichter worden. Na een theoretische en praktische opleiding word je door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.

Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Een gemachtigd opzichter is een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente. Dus als jij ook wil bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer, neem dan deel aan één van de geplande opleidingen en word gemachtigd opzichter.

De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van de opleiding en de uitrusting (hesje, stopbord en driekleurige armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

In oktober worden een 15-tal sessies georganiseerd op verschillende locaties in de provincie. Vooraf inschrijven voor één van deze sessies is verplicht. Wees er snel bij want per sessie worden maximaal dertig kandidaten toegelaten.

Inschrijven en meer info: 
www.vlaamsbrabant.be/gemachtigdeopzichters