Print

Werken op Staatsbaan (N2) in Bekkevoort

Op 11 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van de Staatsbaan (N2) in Bekkevoort. Over een afstand van 200m, ter hoogte van het op- en afrittencomplex E314, wordt het fietspad aan de noordzijde van de Staatsbaan geoptimaliseerd en de indeling van de rijstroken richting Bekkevoort aangepast. Volgens de huidige planning zijn alle werken voor het bouwverlof in juli afgerond.

Werkzaamheden Aquafin aan zuidzijde Staatsbaan afgerond

Nutsmaatschappij Aquafin voerde in een eerdere fase rioleringswerken uit aan de zuidzijde, richting Diest, van de Staatsbaan. Ook de fietspaden aan de zuidzijde werden aangepakt. Om ook de verkeerssituatie voor fietsers aan de noordzijde van de Staatsbaan veiliger te maken, optimaliseert AWV het fietspad. AWV past tijdens de werken aan het fietspad ook de indeling van de rijstroken richting Bekkevoort aan.   

Doorgaand verkeer op Staatsbaan mogelijk tijdens de werken

Ter hoogte van de werken op de Staatsbaan blijft doorgaand verkeer tussen Bekkevoort en Diest steeds mogelijk in beide richtingen.

E314 richting Leuven: op- en afrit afgesloten

Dit betekent concreet dat verkeer dat vanuit Bekkevoort komt de oprit E314 richting Leuven niet kan nemen. Wie op de E314 rijdt en vanuit Lummen komt, kan op de afrit niet linksaf draaien om richting Diest te rijden. Dit verkeer zal in beide gevallen omgeleid worden via het op- en afrittencomplex van Halen. De andere verkeersbewegingen blijven wel mogelijk.

Meer informatie over de werken vindt u op de webpagina www.wegenenverkeer.be/bekkevoort.