Print

Verkeershinder door onderhoudswerken Diestsesteenweg/ Mannenberg/ Basilieklaan

Wegen en Verkeer voert vernieuwingswerken uit op de N10, de verbinding tussen Aarschot en Scherpenheuvel. Tussen woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar en de rotonde in het centrum van Scherpenheuvel, een stuk van bijna vijf kilometer, krijgt zowel de rijweg als het fietspad een grondig onderhoud. Het wegdek krijgt een nieuwe onder- en bovenlaag asfalt en markeringen.  Ook de fietspaden aan beide kanten van de weg worden comfortabeler gemaakt. 

Volgens de huidige planning duren de werken drie weken, van maandag 13 juni tot vrijdag 9 juli. Momenteel bevinden we ons in fase 1 van de werken. Die loopt van maandag 13 juni - vrijdag 24 juni.

Verkeershinder

De werfzone en alle zijstraten worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer kan aan lage snelheid tot aan de eigen oprit rijden, behalve tijdens de laatste asfalteringswerken. Over de laatste laag asfalt mag in geen geval gereden worden, zolang deze niet volledig uitgehard is. 
 
Voor fietsers wordt in beide richtingen een omleiding voorzien in beide richtingen langsheen de Molendreef, Langestraat, Zoot, Schuttersveldstraat, Puttestraat en Tiensestraat.
 
Voor het lokaal autoverkeer en bussen van De Lijn worden ten noorden en ten zuiden van de N10 omleidingen aangeduid. 

 • Richting Rillaar/Aarschot loopt de omleiding aan de zuidkant via de Oude Tiensebaan - Groenhoef - Schransstraat naar de E314 om richting Aarschot of Rillaar te rijden.
 • Richting Zichem/Scherpenheuvel loopt de omleiding aan de noordkant via de Molendreef - Maasstraat - Engelenberg - om daar via Weg Messelbroek richting Zichem of Tiensestraat richting Basilieklaan te rijden

Hoe rijd je naar Schoonderbuken?

Door de werken zijn bepaalde rijbewegingen en -routes aangepast of is het niet mogelijk om tot in Schoonderbuken te geraken via de gekende routes. Zo kan je bijvoorbeeld niet via de afrit in Tielt-Winge (nr. 23), de Beurtstraat en Hoensberg rijden.

Hoe rijd je dan wel richting Schoonderbuken?

Vanuit centum Aarschot/ Rillaar:

 • Je volgt de omleiding aan de noordkant van de Diestsesteenweg (N10) via de Molendreef - Maasstraat - Engelenberg - Weg Messelbroek - Tiensestraat en de Oude Tiensebaan om tot in Schoonderbueken te rijden.

Vanop de E314:

 • Komende van Lummen of vanuit Aarschot rijd je af in Bekkevoort (nr. 24) om vervolgens via de Staatsbaan (N2), de Steenberg en August-Nihoulstraat of via de Oude Tiensebaan om tot in Schoonderbuken te geraken. 
 • Vrij verkeer in dubbelrichting is mogelijk in volgende straten
  • Houwaartstraat (tot aan de Beurtstraat, die is enkelrichting naar de Schransstraat toe)  
  • bijna volledige Groenhoef (enkel stuk tussen Oude Tiensebaan en Heuvelweg/Lobosstraat is enkelrichting)
  • Hoensberg (behalve laatste stukje tot aan Schransstraat, dat is enkelrichting naar de Schransstraat toe)
  • Verbindingswegen tussen Groenhoef en Houwaartstraat

Meer informatie?

Via de website van Agentschap Wegen en Verkeer kan je de meest recente informatie vinden over de actuele verkeerssituatie en mogelijke hinder.