Print

Verenigingen en jeugdbewegingen kunnen onder strikte voorwaarden take-away organiseren

Lokale verenigingen of jeugdbewegingen hebben vanaf nu de mogelijkheid om een verkoop op poten te zetten waarbij de aangeboden zaken kunnen worden afgehaald. Zo hebben zij de kans om ook in coronatijden hun kas te spijzen.

Veel verenigingen hebben hun eetfestijn of huis-aan-huis verkoop moeten annuleren als gevolg van de coronacrisis. Wij willen hen een alternatief bieden om de mislopen inkomsten enigszins goed te maken. Zij kunnen een duwtje in de rug in deze bijzondere tijden goed gebruiken.

Take-away

Verenigingen kunnen een verkoop op bestelling organiseren, maar steeds met afhaling en met een duidelijke organisatie en regeling. Wij denken bijvoorbeeld aan ontbijtmanden, een bloemen- of wafelverkoop,...

Huis-aan-huis verkoop is nog steeds verboden.

Voorwaarden

De maatregelen die voor winkels of restaurants gelden, zijn ook hier van toepassing. Zo moeten bijvoorbeeld de richtlijnen voor hygiëne en social distancing strikt worden nageleefd. Sowieso mogen leden van een vereniging niet samenkomen om de take-away te organiseren. Enkel indien deze mensen al in dezelfde contactbubbel zaten, kan dit eventueel wel, maar ook dan moet de social distancing worden nageleefd!

Een wafelbak waarvoor iedereen thuis wafels bakt, kan bijvoorbeeld wel. Samen in een zaal of bij één van de leden thuis de wafels bakken kan niet.

De verenigingen kunnen voor de organisatie van de take-away geen gebruik maken van de stadsgebouwen, stadsterreinen en –domeinen, dit al zeker tot en met 30 juni.

Verenigingen die een take-away willen organiseren, moeten een plan van aanpak (welke take-away, wanneer, hoe wordt dit aangepakt) bezorgen aan de preventiedienst. Indien nodig, wordt dit plan bijgestuurd.

Contactgegevens: preventiedienst@scherpenheuvel-zichem.be, 013 35 24 57.