Print

Scherpenheuvel-Zichem belt

Stad en OCMW Scherpenheuvel-Zichem organiseren deze winter opnieuw een opbelactie in de strijd tegen vereenzaming van kwetsbare personen, net zoals tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar van 2020. 

Medewerkers van de stad en het OCMW bellen de komende maanden alle thuiswonende inwoners van 65 jaar en ouder én alle gebruikers van het OCMW op voor een gesprek.

Waarvoor bellen we je?

Tijdens dit telefoongesprek polsen we naar je gezondheid en naar de vragen, noden en behoeften die je op sociaal en praktisch vlak hebt. Denk maar aan nood aan een regelmatige babbel, hulp bij het boodschappen doen, poetshulp, hulp bij het uitvoeren van klussen in huis enz.

Deze vragen kunnen we dan zelf opnemen, doorverwijzen naar andere diensten of we bekijken of we vrijwilligers in de buurt kunnen inschakelen via het buurtnetwerk Hoplr (www.hoplr.com of via de app Hoplr).

Onze medewerkers vragen steeds je toestemming om het gesprek verder te voeren. Indien het nodig of gewenst is om je gegevens te registreren en door te geven aan anderen, vragen we opnieuw om je toestemming.

Wanneer bellen we je?

We bellen eerst onze inwoners vanaf 80 jaar en ouder op, daarna deze van 75 jaar tot 79 jaar, dan deze van 70 jaar tot 74 jaar en tenslotte deze van 65 jaar tot en met 69 jaar. Onze medewerkers proberen tot 3 keer om je op te bellen. Kunnen we je telefonisch niet bereiken, dan sturen we een brief.

 De opbelactie “Scherpenheuvel-Zichem belt” loopt van december 2020 tot en met maart 2021.