Print

Medewerkers stad en OCMW bellen senioren

In deze moeilijke tijden, is het voor senioren niet altijd gemakkelijk om in contact te blijven met anderen of om volledig zelfstandig voor zichzelf te zorgen. Medewerkers van de stad en het OCMW bellen daarom thuiswonende senioren op om te vragen hoe het met hen gaat en of ze ergens hulp bij nodig hebben. Zo konden we ondertussen al een 500-tal mensen bereiken.

Waar dat nodig is, worden ze in contact gebracht met vrijwilligers, die voor hen boodschappen doen, naar de apotheek of de bibliotheek gaan of die hen regelmatig bellen om een babbeltje te doen. Vooral voor dat laatste is er een grote vraag. We zoeken hiervoor nog extra vrijwilligers.

Als blijkt dat zij maaltijden aan huis, poetshulp of klusjesdienst nodig hebben, sturen we de aanvraag door naar het OCMW. Daar wordt onderzocht of dit mogelijk is.

We doen ons uiterste best, maar we kunnen niet iedereen tegelijkertijd bereiken. We vragen dan ook aan buurtbewoners om in contact te blijven met hun oudere buren. Vraag hen of ze ergens hulp bij nodig hebben en laat het ons weten indien dat het geval is.

Vrijwilligerswerking

Via het vrijwilligersplatform Scherpenheuvel-Zichemhelpt zijn er meer dan 50 vrijwilligers die graag andere mensen willen helpen.

Ken je iemand die hulp nodig heeft of heb je zelf hulp nodig? Geef ons een seintje via www.scherpenheuvel-zichem.be/scherpenheuvel-zichemhelpt of via telefoon (013 35 24 00).

Op dit moment is er een grote nood aal bellers. Wil jij op regelmatige basis een telefoontje doen? Laat het ons dan zeker weten. Je kan je uiteraard ook nog altijd aanmelden om op een andere manier vrijwillig een handje toe te steken.