Print

Laat je zien op Fluo-dag

Omdat zichtbaarheid in het verkeer ons allen, dus ook jou aangaat...

Sinds jaar en dag ijvert XIU samen met ondertussen ruim 180 Vlaamse secundaire scholen en ouderverenigingen om jongeren te sensibiliseren en te motiveren om zich bij donker en duister weer meer zichtbaar te maken in het verkeer.

Naar aanleiding van de 10e verjaardag wil XIU graag de actie ruimer zien dan scholen alleen:  XIU roept daarom bedrijven, gemeentes, verenigingen, politiezones enz. op om die dag te tonen dat zichtbaarheid hen ook nauw aan het hart ligt. Want zichtbaarheid belangt ons allemaal aan!

Wil je graag de XIU-actie steunen? Dat kan op verschillende manieren:

  • Neem een foto van jezelf, je collega's, vrienden enz. die zich zo zichtbaar mogelijk maken. Hoe zichtbaarder hoe beter, gebruik je verbeelding! Stuur je foto door naar xiugraagfluodag@gmail.com. De 10 origineelste foto's worden beloond met een hippe bluetooth radio!
  • Deel je foto/selfie via Facebook en Instagram met de hashtag #xiugraag #xiugraaginfluo #fluodag #wijdoenmee.
  • Geef je profielfoto op Facebook een tijdelijk #xiugraag-kader. Je kan de kader vinden bij de goede doelen.
  • ​Engageer jezelf, je collega's, vrienden enz. zich zo zichtbaar mogelijk te maken in het verkeer door het  #wijdoenmee-charter te ondertekenen. 
  • Zet anderen aan om de #xiugraag boodschap te ondersteunen en  te verspreiden.

Frank Deboosere toont de kracht van fluo!

Eén man moet XIU alvast niet meer overtuigen van de kracht van fluo en zichtbaarheid: weerman Frank Deboosere. Als doorwinterde fietser is Frank bekommerd om zijn veiligheid en gaat naar eigen zeggen steeds  als 'een verlichte kerstboom' de weg op. Sinds enkele jaren mag XIU op zijn steun rekenen om de zichtbaarheidsboodschap te verspreiden.

Op 12 november gaat Frank een bijzondere uitdaging aan. Als XIU-ambassadeur wil hij op z'n fiets de 5 Vlaamse provincies doorkruisen om aandacht te vragen voor de zichtbaarheid in het verkeer tijdens de donkerste periode van het jaar.

Frank vertrekt ‘s ochtends vroeg  in Waregem. Van daaruit fietst hij via Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Antwerpen om 's avonds in het Tessenderlo aan te komen. Frank rijdt ongeveer om 18.00u door Scherpenheuvel-Zichem.

Wil je Frank die dag een warm hart onder de riem steken? Kom hem dan samen met je vrienden of collega's aanmoedigen langs het parcours! Of je kan hem de dag zelf volgen via de kaart: http://www.xiu-jtvoi.org/fluodag-12-11-2018.html
Xiu brengt ook live verslag uit via hun Facebook en Instagram pagina.