Print

Inperking van de mondmaskerplicht in Scherpenheuvel-Zichem

Vanaf 14 september is het dragen van een mondmasker niet meer verplicht op de markten in Averbode en Scherpenheuvel, op kermissen, aan de ijskarren in de lekdreef en aan de kramen aan de basiliek.

Gezien de hoge vaccinatiegraad (85 % van de bevolking is volledig gevaccineerd) in Scherpenheuvel-Zichem, en bij uitbreiding in Vlaams-Brabant, en de recente versoepeling van de coronamaatregelen, heeft de burgemeester, na overleg in de crisiscel, beslist om de plaatsen waar het dragen van een mondmasker verplicht is, in te perken. Er blijft enkel nog een mondmaskerplicht

  • aan de loketten in het stadhuis en sociaal huis
  • in de wijkpost van de politie
  • in de kaarsenkapel aan de basiliek.

Op basis van de federale regels blijft de mondmaskerplicht onder andere ook behouden op het openbaar vervoer en in de stations, in winkels, bij verplaatsingen in horecazaken, in de gebouwen van de eredienst en in de bibliotheek. Voor bezoekers van gc den egger en de sporthallen zijn de sectorprotocollen van toepassing.

Toch blijft het belangrijk dat we nog altijd voorzichtigheid aan de dag leggen, want het virus is niet weg en ligt nog altijd op de loer. We rekenen daarom op het gezond verstand van de Scherpenheuvel-Zichemnaars: hou voldoende afstand, draag een mondmasker waar afstand houden niet mogelijk is en blijf voor een goede handhygiëne zorgen. We willen nogmaals iedereen bedanken die zich heeft laten vaccineren en dringen sterk aan bij diegenen die dit nog niet gedaan hebben, om toch een vaccin te laten toedienen.