Print

Home-Start Domo is op zoek naar vrijwilligers!

Home-Start Domo ondersteunt gezinnen met jonge kinderen, van bij de zwangerschap tot 12 jaar, die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Domo gelooft dat sociale steun en een sterk netwerk in onze samenleving beschermende factoren zijn voor gezinnen in een kwetsbare situatie.

Via wekelijkse huisbezoeken werken opgeleide Domo-vrijwilligers aan een sterk netwerk rond deze gezinnen, verhogen ze het zelfvertrouwen van de ouders en maken ze werk van de talenten in het gezin. Tijdens een Domo-traject leren kinderen, jongeren en hun ouders hun sterke kanten en sociaal netwerk te benutten, zodat ze veel voorkomende lichte problemen – die bij het opvoeden en opgroeien horen – zelf kunnen oplossen.

Domo-vrijwilligers staan de ouders als vriend-aan-huis even bij, gaan bij een kop koffie in overleg met de ouders over de ondersteuning die geboden kan worden op vlak van vrije tijd, school, de opvoeding van de kinderen of thuisadministratie.

Vanaf 2021 slaan Diest en Scherpenheuvel-Zichem de handen in elkaar en versterken de Home-Start Domo-werking. Met een stevig partnerschap willen beide steden kinderarmoede aanpakken.

Home-Start Domo is op zoek naar vrijwilligers!

Interesse? Schrijf je in voor een online infosessie www.domovlaanderen.be/infomomenten, check www.domovlaanderen.be, mail of bel naar diest@domovzw.be, 0479 37 70 40.