Print

Grote inspraakavond over het meerjarenplan 2020-2025

Tegen het einde van 2019 maken het stadsbestuur en het OCMW een nieuw meerjarenplan. Dit plan vermeldt alle doelstellingen en acties die we willen realiseren tussen 2020 en 2025.

Wist je dat je de opmaak van een meerjarenplan kan vergelijken met het samenstellen van een dessertenbuffet? In beide gevallen moet je goed nadenken over al je opties en de juiste keuzes maken, zodat iedereen blij wordt van het eindresultaat.

Hoe komen we tot een goed dessertenbuffet, een buffet waar iedereen zijn gading in vindt? Sommigen mensen kiezen bewust voor gezond en willen fruit. Anderen willen graag een goed stuk taart met veel slagroom. De ene eet liever chocoladetaart, de andere heeft liever een hartig dessert en kiest voor een kaasschotel. Kortom: een dessertenbuffet kan bestaan uit heel veel verschillende ingrediënten. Hetzelfde geldt voor ons meerjarenplan.

Wat lust jij graag?
Tijdens de grote inspraakavond op dinsdag 23 april brainstormen we over het Scherpenheuvel-Zichem van de toekomst. Denk met ons mee en laat weten waarmee we jou blij kunnen maken. We rekenen op jouw input om het meerjarenplan voor de komende zes jaar mee vorm te geven!

Na deze inspraakavond zal het bestuur alle voorstellen afwegen en bekijken wat realistisch en haalbaar is om op te nemen in dit meerjarenplan.

Geef ons jouw favoriete ingrediënten, zodat wij het lekkerste dessertenbuffet voor Scherpenheuvel-Zichem kunnen samenstellen!

Hoe maken we een goed meerjarenplan voor Scherpenheuvel-Zichem? De inwoners van Gent zullen kiezen voor andere desserten of beleidskeuzes dan de inwoners van Scherpenheuvel-Zichem. De noden zijn anders, de financiële draagkracht is anders, de stad is anders gevormd, … Kortom: wij willen geen doorsnee meerjarenplan, we willen een plan dat zo veel mogelijk de noden en wensen van onze inwoners, verenigingen, ondernemers,… weerspiegelt en waarbij we stilstaan bij het specifieke karakter van onze gemeente.

Praktisch:
Dinsdag 23 april 2019
Deuren open om 19 u., start stipt om 19.30 u. Einde voorzien rond 22.30 u.
GC den egger, August Nihoulstraat 74, 3270 Scherpenheuvel
Om organisatorische redenen aanvaarden wij geen inschrijvingen meer.