Print

Carnavalsweekend 2 en 3 maart

Dit weekend gaat de carnavalsperiode van start met een stoet op de Keiberg op zaterdag 2 maart en in Zichem op zondag 3 maart.

Voor de stoet in de Keiberg zijn de verkeersmaatregelen beperkt:

  • alle verkeer verboden in de Lobbensestraat tussen Tiensestraat en IJsbergstraat, en dit van 13u tot 14u en van 15u30 tot na ontruiming van de straat.
  • verboden te parkeren in de Weg Messelbroek ter hoogte van het voetbalveld, en dit van 13u tot 16u.

In Zichem zijn dit de belangrijkste verkeersmaatregelen:

  • verboden te parkeren in de straten waar de stoet passeert, en dit van 11u tot 20u. De route is als volgt: E.Claesstraat - Markt - Pater R. vd Wouwerstraat - P. Beckxstraat - Markt - Kranenburgstraat - Oranjestraat - Pater R. vd Wouwerstraat - Veststraat - Kranenburgstraat - Markt - Pater R. vd Wouwerstraat.
  • alle verkeer verboden in Zichem-centrum vanaf 11u tot na de opruimwerken. Het doorgaand verkeer wordt op de invalswegen in de richting van Zichem afgesloten thv  Vorststraat, Bredeveldstraat, Kwalijkstraat en Reyndersveldweg.
  • aan de bewoners op het parcours wordt gevraagd om hun verplaatsingen aan te passen/uit te stellen zodat de route verkeersvrij is zolang de stoet rondtrekt. Dringende verplaatsingen kunnen in overleg met de politie die talrijk op het parcours aanwezig is. Wees steeds voorzichtig!
  • plaatselijk eenrichtingsverkeer in de Hoornblaas richting E. Claesstraat in de periode dat de praalwagens opgesteld staan om te vertrekken.
  • Ook op de Markt is parkeerverbod voorzien, en dit tot en met woensdag. Bovendien is de Markt afgesloten voor alle verkeer (uitgez. de verbinding E. Claesstraat - Kranenburgstraat) op zondag tot 20u en van dinsdag om 19u tot woensdag om 12u.