Print

Bedevaartseizoen in Scherpenheuvel gaat van start.

De start van het bedevaartseizoen op 1 mei betekent traditiegetrouw dat heel wat groepen bedevaarders uit alle windrichtingen naar Scherpenheuvel komen. De huidige coronamaatregelen laat dergelijke evenementen niet toe. Met tientallen of zelfs honderdtallen wandelaars vanuit een bepaald(e) dorp/stad op éénzelfde dag naar Scherpenheuvel op bedevaart komen kan dus jammer genoeg niet.

Wie toch zijn jaarlijkse bedevaart naar Scherpenheuvel niet wil missen, roepen we op om in zijn toegelaten bubbel op een zelf gekozen moment, verspreid over de volgende maanden, naar Scherpenheuvel te komen. Zo vermijden we een enorme drukte rond de basiliek en kan iedereen in alle veiligheid van zijn bezoek aan Scherpenheuvel genieten. Indien er versoepelingen zouden worden aangekondigd, wordt dit geëvalueerd en bijgestuurd.

Rozenkransgebed op TV te volgen

Sinds 1 maart wordt het dagelijks bidden van de rozenkrans vanuit de basiliek uitgezonden op Eclipstv, dit telkens om 9 u. Zo geven we iedereen de kans om de viering in alle rust en veiligheid te volgen.

Eclipstv kunt u vinden op uw tv-toestel op de volgende kanalen:
Telenet: 51  |  Orange: 39  |  Proximus: 90 – 340  |  TV Vlaanderen: 13

Centrum verkeersvrij

Ook dit jaar wordt op zon-  en feestdagen het centrum van Scherpenheuvel verkeersvrij gemaakt van 7u30 ’s morgens tot 23u30 ’s avonds. Dit gebeurt op dezelfde manier als andere jaren, tot en met zondag 12 september.