Print

Bedankt aan de control cruisers!

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook Scherpenheuvel-Zichem blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken.

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken.

Alle control cruisers in Vlaanderen zullen in oktober in een grootschalige campagne bedankt worden. Niet alleen met grote borden langs autosnelwegen en gewestwegen, maar ook in de straten waar het er echt toe doet: straten zoals de jouwe. Daarvoor ontwikkelde de VSV borden die inwoners aan hun raam kunnen hangen. Borden waarmee je alle voorbeeldige chauffeurs in uw straat kan bedanken.

Scherpenheuvel-Zichem wil deze campagne ondersteunen en verdeelt daarom 100 borden. Om de campagne te versterken, zal de lokale politie tijdens de maand oktober gericht op snelheid controleren. Zo kunnen we de chauffeurs in jouw straat samen aanmoedigen om zich aan de snelheid te houden.
Wil je graag de campagne ondersteunen en vanaf 5 oktober een bord aan een raam van je huis ophangen? Je bent meer dan welkom om je exemplaar af te halen aan het onthaal van het stadhuis!