Print

Aantal basisscholen getroffen door coronabesmettingen (03.05.2021)

Besmettingen en quarantaine in ’t Stokpaardje in Zichem

Vorige week zijn er besmettingen vastgesteld bij 2 kinderen van hetzelfde gezin uit het zesde en vierde leerjaar in ’t Stokpaardje in Zichem.

Het kind uit het zesde leerjaar was maandag 26 april niet op school aanwezig, er waren dus geen maatregelen nodig voor deze klas. De leerlingen van de derde graad dragen trouwens nog steeds een mondmasker.

Het andere kind was maandag wel nog aanwezig op school. Het CLB heeft 6 leerlingen van het vierde leerjaar in quarantaine geplaatst na hoogrisicocontact. Zij worden vandaag opnieuw getest. Als de uitslag negatief is, mogen ze herstarten op school.  Anders duurt de quarantaine 10 dagen, tot en met donderdag 6 mei. Eén van deze 6 leerlingen is ondertussen ook positief getest. Het CLB heeft na een nieuwe contacttracing bijkomend 3 leerlingen 10 dagen in quarantaine geplaatst tot en met zaterdag 8 mei. Zij worden een tweede keer getest op woensdag 5 mei. Als de uitslag negatief is, mogen ze herstarten op school.  De andere 5 leerlingen hebben negatief getest.

Juf besmet in ’t Steltje in Testelt

In ’t Steltje raakt een juf van het derde leerjaar besmet. Het CLB oordeelde dat er alleen laagrisicocontacten geweest zijn en dat de klas voorlopig niet in quarantaine hoeft. Ook hier wordt de toestand nauwgezet opgevolgd.

Alle leerlingen en leerkrachten in quarantaine in Den Hulst in Testelt

De basisschool Den Hulst in Testelt is vanaf vandaag gesloten, de lagere school schakelt over op afstandsonderwijs.  De voorbije dagen werden er bij 8 kinderen en 2 leerkrachten besmettingen vastgesteld. Dit gebeurde eerst in de derde en daarna in de tweede graad. Samen met het CLB is beslist om alle leerlingen en leerkrachten van de kleuter- en lagere school de ganse week in quarantaine te plaatsen. Dit om de verdere verspreiding van het virus zo snel mogelijk te stoppen. 

Testen en contacttracing

Na de afgelopen paaspauze heeft het virus wel erg snel toegeslagen in onze scholen. De directies van de scholen en het stadsbestuur volgen de situatie op de voet. We zetten volop in op testen en contacttracing. Indien er nieuwe besmettingen worden vastgesteld, nemen we in samenspraak met het CLB bijkomende maatregelen. De ouders werden ook uitgebreid geïnformeerd over de voorzorgsmaatregelen die ze de volgende dagen strikt moeten naleven en opvolgen.