Print

Aandacht voor weekbubbels en veiligheidsrichtlijnen zomeraanbod.

Deze zomer is helaas geen zomer zoals alle andere…

Door de covid19-epidemie die al enkele maanden in het land is, is het dagelijkse leven op verschillende vlakken veranderd. Zo werd ook ons zomeraanbod aangepast om te voldoen aan de geldende richtlijnen.

“Er is deze zomer geen en-en- verhaal mogelijk , maar wel een of-of- verhaal. “

We bedoelen hiermee dat ouders en kinderen keuzes moeten maken wat betreft de activiteiten waaraan ze deelnemen. De voorbije jaren combineerden kinderen allerlei activiteiten. Ze gingen naar kinderopvang Baloe, ze namen doorheen de dag deel aan activiteiten en workshops van de Grabbelpas, ’s avonds gingen ze logeren bij een vriendje of vriendinnetje, enkele dagen later gingen ze op kamp met de jeugdbeweging, de week daarna namen ze deel aan een sportkamp, om daarna in het weekend bij de grootouders te gaan logeren.

Dit alles is deze zomer helaas niet mogelijk. Dit jaar wordt er gewerkt met weekbubbels van maximaal 50 deelnemers. Binnen die week wordt het afgeraden om in contact te komen met andere sociale bubbels (bv. bubbel van jeugdbeweging, bubbel van sportkamp, bubbel van schoolvriendjes, bubbel van voetbalclub, enz.)

We herhalen dit nog eens omdat de jeugddienst de voorbije dagen merkte dat deelnemers van Plein op Wielen regelmatig vragen om vroeger te mogen vertrekken omwille van verjaardagsfeestjes, zwemlessen, enz.

Omdat er op die manier verschillende bubbels samenkomen binnen dezelfde week, kunnen we dit echter niet toestaan. Dit voor de veiligheid van onze begeleiders en alle andere kinderen die dezelfde week deelnemen. Hou hier dus rekening mee als je deelneemt aan het stedelijk aanbod!

Om het contact met externen te vermijden, werken we met vaste breng- en afhaalmomenten voor ouders. Zo komen ouders zo min mogelijk in contact met de begeleiding en met andere kinderen. Bovendien kunnen de animatoren zo ook de spelletjes spelen die ze hebben voorbereid, zonder dat er voortdurend kinderen vertrekken.

Binnen de uren dat je kinderen deelnemen aan Plein op Wielen worden de richtlijnen zo goed mogelijk nageleefd. Op die momenten zijn we als organisatie verantwoordelijk. Niet alleen voor het welzijn van jouw kind, maar ook dat van alle andere deelnemers en begeleiders van ons aanbod.

Helaas hebben we geen zicht op wat kinderen doen buiten de momenten van Plein op Wielen. We rekenen hiervoor op de verantwoordelijkheid van ouders om ook buiten de momenten van Plein op Wielen rekening te houden met het behouden van de weekbubbel.

Mits een aantal kleine en/of grotere inspanningen op vlak van planning kan de veiligheid van iedereen worden gegarandeerd, zonder al te veel in te boeten aan speelplezier.

Tot slot willen we nog even het belang van een mondmasker benadrukken. Regelmatig komen ouders hun kinderen brengen of afhalen zonder mondmasker. Door het contact met andere kinderen, ouders en begeleiding, kan het coronavirus zich op die manier snel verspreiden. We willen daarom aan alle ouders vragen om tijdens de breng- en afhaalmomenten altijd een mondmasker te dragen.

Voor verdere vragen kan je steeds terecht bij de jeugddienst via jeugddienst@scherpenheuvel-zichem.be of telefonisch op 013 35 24 71.