Print

Gedichtenwandeling brengt troost

In de omgeving van de troostplek in Averbode kan je de rust en bezieling van enkele gedichten en teksten op je laten inwerken. We willen in deze moeilijke tijden de verhalen en gevoelens van onze inwoners op de voorgrond brengen.  

Na een oproep aan onze inwoners om hun verhalen en gevoelens te delen over moeilijke momenten of momenten die net troost brachten, ontvingen we een aantal mooie reacties. Deze teksten worden nu gebundeld in een gedichtenwandeling die je rondleidt in de omgeving van de troostplek in Averbode.

De wandeling van 2,8 km start aan het alombekende wandelknooppunt 100 aan de Lekdreef tegenover de Abdij en leidt van daaruit via de knooppunten door de bossen en via het Mariapark naar de troostplek.

Je vindt op elk knooppunt een aangrijpende tekst terug en een routebeschrijving naar het volgende knooppunt.

De route is rolstoel- en buggyvriendelijk.

Wandelen met Lennaert Maes

Op 24 oktober vindt op deze route een muzikale wandeling onder begeleiding van Lennaert Maes plaats.

  • 14 u.
  • 16 u.

Prijs: gratis
Max. 20 deelnemers
Start: parking van Het Moment, Herseltsebaan 2, Averbode.

Inschrijven is noodzakelijk.

Jullie verhalen in beeld

We ontvingen ook twee mooie filmpjes, die we graag met jullie delen.

 

 

 

Vierde troostplek

In het najaar komt ook in Zichem een troostplek, aan het zogenaamde ‘geuzenkerkhof’ tussen het marktplein en de Maagdentoren.

Toen de campagne rond de troostplekken van start ging, namen enkele inwoners contact op met de stad om een troostplek in te richten. Samen met deze initiatiefnemers geven we dit project vorm, nu ook aan deze vierde troostplek. We willen hen dan ook bedanken voor hun inzet!