Print

Film in openlucht

Aan het begin en het einde van de zomer kan je genieten van een gratis film in openlucht. Het grasplein naast de sporthal van Scherpenheuvel wordt omgetoverd tot een openluchtbioscoop op vrijdag 6 juli en vrijdag 31 augustus.

De film kan pas starten bij voldoende duisternis, maar iedereen is welkom vanaf 20u. om een plaatsje te veroveren op het grasplein en iets lekkers te drinken.

Je kan tegen betaling iets consumeren aan onze zomerbar, maar je mag ook eigen versnaperingen meebrengen.  Er zullen klapstoelen zijn, maar je mag ook je eigen comfortabele stoel meenemen.

Bij regenweer worden de films in de blauwe zaal van gc den egger getoond.

Le Fidèle
Vrijdag 6 juli
Film uit 2017, van Michael Roskam, met Matthias Schoenaerts  en Adèle Exarchopoulos

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino "Gigi" Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte "Bibi" Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee.  Hoe meer hij dit probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde op de proef wordt gesteld.   Gigi zal moeten kiezen. En Bibi ook. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is?

De Witte van Sichem
Vrijdag 31 augustus

Film uit 1980, van Robbe De Hert met Eric Clerckx

Naar de boeken van Ernest Claes.

 Lewie Verheyden krijgt 'meer slaag dan eten', en wanneer er geen school is, dan is er het labeur op het land bij de tirannieke boer Coene. Uit onvrede met de realiteit haalt de witte kwajongensstreken uit die hem evenwel steevast een pak slaag opleveren. In literatuur en verbeelding vindt hij kortstondig een vluchtroute uit de harde realiteit.