Print

Fietseling

Elk jaar, op de 2de zondag van augustus, is het Fietseling Hageland-Zuiderkempen. Deze recreatieve fietshappening wordt momenteel volop uitgewerkt.

Je kan dan komen meefietsen op verschillende routes: eentje van 100 km, twee van 60 km, twee van 40 km en meerdere van 20 km. Er zijn ook enkele routes van 10 km speciaal voor de kids! De routes maken vrijwel uitsluitend gebruik van rustige fietswegen die zich een weg banen doorheen het natuurrijke overgangsgebied tussen Kempen en Hageland.
Mountainbikers starten elk jaar in een andere gemeente.

Op de hoofdstartplaatsen van de organiserende gemeenten geniet je naast een hapje en een drankje van muziek, optredens en kinderanimatie. Als je graag van een sportieve uitdaging houdt, zijn de begeleide groepsstarten zeker iets voor jou.
Uiteraard blijven de initiatiefnemers heel het fietsgebeuren tot in de puntjes verzorgen. Er zijn bevoorradingen, hulpposten (zowel EHBO als fietshersteldiensten) én alle ingeschreven deelnemers zijn verzekerd tegen lichamelijke ongevallen.
Per familie of groep fietsers krijg je een routekaart en elke deelnemer ontvangt bij inschrijving een leuk gadget. Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel, maar ze moeten wel ingeschreven zijn om te genieten van al deze voordelen.

Op www.fietseling.org kom je binnenkort alles te weten over de routes, fiets- en animatieprogramma’s van de volgende editie!

Bekijk alvast de foto's van editie 2017.

Startplaats De Keyt Messelbroek

Inschrijven en starten in Scherpenheuvel-Zichem doe je aan De Keyt in Messelbroek.

Routes

Meer info volgt.

Animatie   

Meer info volgt.

Inschrijven

Meer info volgt.