Print

Drive-in Movie @den egger

Vrijdag 3 juli

parking gc den egger, Scherpenheuvel-Zichem

Onze gemeente verrast je met een allereerste drive-in movie en dit meteen met twee films op één avond ! Op 3 juli pakken we uit met de geweldige familiefilm ONWARD om 19u. Om 22 uur tonen we KNIVES OUT, een boeiende ‘whodunit’ met een topcast!

Reserveer vooraf uw (parking)plaatsje via www.denegger.be. De reservaties starten op vrijdag 26 juni vanaf 9u. Reservatie is verplicht. Per wagen en per film kost een ticketje slechts 5 €.

De vertoning gebeurt via een 40 m² groot LED-scherm  en de klank wordt via een FM-kanaal op uw radio weergegeven. Breng je familie en/of vrienden mee en zorg gerust voor je eigen knabbeltje en drankje. Maak er in je auto  de leukste bubbel van de voorbije maanden van!

Kom genieten van deze unieke ervaring op de parking van gc den egger.

ONWARD, 19 uur.
Vlaams gesproken.

Het verhaal speelt zich af in een wereld die verwant is aan die van Lord of the Rings. Elfen, eenhoorns, cyclopen, centaurs, draken en andere wezens leven er zij aan zij. De modernisering heeft zich echter ingezet. Elektriciteit, computers en smartphones hebben de magie van weleer verdrongen.

In die wereld dromen de elf Ian en zijn oudere broer Barley van een ontmoeting met hun vader die ze verloren toen ze nog zuigelingen waren. Op zijn zestiende verjaardag krijgt Ian tot zijn grote verbazing een tot op die dag verborgen gehouden cadeau: een toverstaf van zijn vader met een bijhorende magische steen, waarmee hun vader voor vierentwintig uur uit het dodenrijk kan worden teruggetoverd. Door het gekibbel van de broers loopt er echter iets fout en ziet het duo zich genoodzaakt om eropuit te trekken om hun fout te herstellen.

KNIVES OUT, 22 uur.

 ‘Knives Out’ is een klassieke whodunit in een modern jasje: een Agatha Christie-achtig verhaal vol personages met een motief om de miljonair uit de weg te ruimen. Een detective met filosofische inslag –best geestig neergezet door James Bond-acteur Daniel Craig– bijt zich in de zaak vast en diept steeds meer onmin op tussen de familieleden, aangevuld met een hedendaagse variant op de spreekwoordelijke butler: een verpleegkundige uit een Zuid-Amerikaans land, een land waarvan niemand de naam kan onthouden.

Voor de hedendaagse kijker heeft ‘Knives Out’ een bedaagd tempo en een eerder opgewekte dan snijdende spanning, maar dat is nu precies de sterkte van deze film. Via de speurneus maken we een ronde langs de ruziënde betrokkenen, met zichtbaar plezier in ouderwets, geweldig acteren door vedettes als Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Chris Evans en Don Johnson. Dit zijn geen mensen met wie je meeleeft, maar allemaal figuurtjes in een puzzel, de puzzel die moet worden opgelost. De makers zorgen er ondertussen voor dat de weg ernaartoe speels en vermakelijk is. Spanning en humor samengebundeld; kom dat zien ! Kom dat oplossen !