Coronavirus

Heb je vragen?

  • Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689.​
  • Via social media kan je ook op de hoogte blijven: volg het twitter-account (@be_gezondheid) en/of facebook-pagina (@volksgezondheid).
  • Ook het crisiscentrum kan je volgen via social media: via twitter (@CrisiscenterBE) en/of facebook (Crisiscentrum / Centre de Crise).
  • Volg ook zeker onze facebookpagina voor het meest recente lokale nieuws: www.facebook.com/stadsz

 

 

Politiebesluit gouverneur (09.06.2021)

Coronavirus

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft op 4 november 2020 een politiebesluit genomen over de mond(neus)maskerplicht, deur-aan-deur-activiteiten en de occasionele verkoop door verenigingen in het kader van de bestrijding van het coronavirus. De gouverneur heft dit besluit op vanaf 09.06.2021.

Meer info

Overlegcomité 04.06.2021 - Vrij en veilig reizen tijdens de zomer en fase 1 van het Zomerplan

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 04.06.2021 in het Overlegcomité de regels vastgelegd om deze zomer vrij en veilig te reizen. Woensdag 9 juni aanstaande treedt ook de eerste stap van het Zomerplan in werking, met onder meer de opening van de horeca binnen en terugkeerdagen voor telewerkers.

Meer info

Covid-19 - Zomerplan: in vier stappen naar normaler leven (12.05.2021)

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 11 mei 2021 in het Overlegcomité beslist over een breed Zomerplan. Dit plan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk.

Meer info

Scherpenheuvel-Zichem maakt zich op voor de heropening van de horeca

Kraampjes

Vanaf zaterdag 8 mei kunnen de terrassen van de horecazaken weer open, ook in Scherpenheuvel-Zichem! De horeca-uitbaters en de stad zijn zich al volop aan het voorbereiden om er een succesvolle heropstart van te maken. Het centrum van Scherpenheuvel wordt op zon- en feestdagen verkeersvrij gemaakt. Er komen mobiele camera's om de drukte te monitoren en bij te sturen waar nodig. Ook het dragen van een mondmasker is verplicht van 8 uur tot 22 uur in en rond de site van de basiliek. 

Meer info

Vaccinatiecentrum Den Amer schakelt over naar reservelijst QVAX

Vanaf maandag 3 mei schakelt vaccinatiecentrum Den Amer in Diest over op de QVAX-reservelijst, de elektronische reservelijst van de federale overheid.

Meer info

COVID-19: Overlegcomité brengt meer duidelijkheid over de geplande versoepelingen (23.04.2021)

Coronavirus

Op 23 april 2021 heeft het Overlegcomité de actuele coronasituatie in ons land besproken. Op basis hiervan heeft het Overlegcomité een aantal regels uitgewerkt om bepaalde sectoren te herstarten.

Meer info

COVID-19: Overlegcomité beslist over einde van de paaspauze (15.04.2021)

Coronavirus

Op 14 april 2021 heeft het Overlegcomité de actuele coronasituatie in ons land besproken. Op basis hiervan heeft het Overlegcomité een aantal beslissingen genomen.

Meer info

COVID-19: nieuwe app voor meertalige corona-info

Coronavirus

Om anderstaligen actuele en correcte informatie te bieden over vaccinatie en de huidige coronamaatregelen ontwikkelde het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering een nieuwe mobiele app. Via Crisis Information Translated (CIT) is die informatie beschikbaar in 18 talen. 

Meer info

Hoe verloopt een bezoek aan het vaccinatiecentrum?

We steken een tandje bij in vaccinatiecentrum Den Amer. Naast zorgverleners krijgen nu ook de eerste 85-plussers een prikje tegen het coronavirus.

Maar hoe verloopt zo'n bezoek aan het vaccinatiecentrum? 

Meer info

Reservelijst voor 65-plussers

We stellen vast dat er soms vrije plaatsen zijn in de vaccinatieplanning. Conform de richtlijnen van de hogere overheid kunnen 65-plussers deze vrije plaatsen invullen.

Meer info

Pagina's