Coronavirus

Heb je vragen?

  • Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689.​
  • Via social media kan je ook op de hoogte blijven: volg het twitter-account (@be_gezondheid) en/of facebook-pagina (@volksgezondheid).
  • Ook het crisiscentrum kan je volgen via social media: via twitter (@CrisiscenterBE) en/of facebook (Crisiscentrum / Centre de Crise).
  • Volg ook zeker onze facebookpagina voor het meest recente lokale nieuws: www.facebook.com/stadsz

 

 

Vaccinatiecentrum Den Amer klaar om van start te gaan

Het vaccinatiecentrum in Den Amer in Diest is klaar om de inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem te vaccineren tegen COVID-19. Om de vaccinaties snel en efficiënt te laten verlopen zoeken we nog extra vrijwilligers.

Meer info

COVID-19: Wanneer moet je je laten testen? (09.02.2021)

Coronavirus

Wanneer moet je je laten testen? Wanneer moet je in quarantaine of isolatie? Wat is het verschil tussen quarantaine en isolatie?

Meer info

COVID-19:Overlegcomité beslist: heropening kappers vanaf zaterdag 13 februari (08.02.2021)

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 5 februai in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers vanaf 13 februari onder zeer strikte omstandigheden kunnen heropenen, ook buitenactiviteiten in dierenparken zijn vanaf dan toegelaten.

Meer info

Maatregelen voor buitenactiviteiten voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar aangepast (29.01.2021)

Coronavirus

De regels over de activiteiten in georganiseerd verband voor kinderen en jongeren tot en met achttien jaar worden, in lijn met de voorstellen van de ministers van Jeugd, op elkaar afgestemd. Het ministerieel besluit dat deze nieuwe regels een wettelijke basis geeft werd vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De nieuwe regels gaan in op 1 februari en gelden tot 1 maart 2021.

Meer info

Vaccinatie coronavirus

Den Amer in Diest wordt ingericht als één van de twee vaccinatiecentra voor Eerstelijnszone Demerland. Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem, zullen er terecht kunnen voor hun COVID-19 vaccin. Om de vaccinaties snel en efficiënt te laten verlopen, zoeken we vrijwilligers.

Meer info

COVID-19: Overlegcomité doet tussentijdse evaluatie en bevestigt bestaande regels (11.01.2021)

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 8 januari 2021 via videoconferentie in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Daarbij heeft het Overlegcomité beslist de bestaande regels te bevestigen.

Meer info

Nieuwjaarzingen en driekoningenzingen niet toegelaten in Scherpenheuvel-Zichem

nieuwjaarzingen

Dit jaar gaan het traditionele nieuwjaarzingen en driekoningenzingen niet door in Scherpenheuvel-Zichem.

Elk jaar trekken vele kinderen er op uit om te zingen aan de voordeuren. Op sommige plaatsen, zoals het centrum van  Scherpenheuvel, kan het erg druk worden. De huidige besmettingscijfers laten het niet toe om deze activiteiten te laten doorgaan. 

We danken je voor je begrip en hopen dat we volgend jaar voor 2 kunnen zingen! 

Meer info

COVID-19: Overlegcomité beslist geen versoepeling, maar strengere reisregels en strikte controle telewerk (18.12.2020)

Coronavirus

Het Overlegcomité heeft op 18.12.2020 de coronasituatie in ons land besproken. Na een belangrijke daling van de voorbije acht weken, is de neergang van de cijfers stilgevallen. Daarom heeft het Overlegcomité beslist dat er geen versoepeling van de geldende maatregelen mogelijk is. Wel komen er bijkomende maatregelen en een strengere controle van de bestaande regels.
Welke beslissingen nam het Overlegcomité?

Meer info

Scherpenheuvel-Zichem belt

telefoongesprek

Stad en OCMW Scherpenheuvel-Zichem organiseren deze winter opnieuw een opbelactie in de strijd tegen vereenzaming van kwetsbare personen, net zoals tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar van 2020. Medewerkers van de stad en het OCMW bellen de komende maanden alle thuiswonende inwoners van 65 jaar en ouder én alle gebruikers van het OCMW op voor een gesprek.

Meer info

Opnieuw kramen met niet-essentiële producten toegelaten op de markt (30.11.2020)

Markt Scherpenheuvel

Op de wekelijkse markten in Averbode en Scherpenheuvel zijn vanaf 1 december terug kramen toegelaten die niet-essentiële goederen aanbieden. Daardoor zal de zaterdagmarkt in Scherpenheuvel opnieuw doorgaan op de vertrouwde locatie, de Noorder- en Zuidervest.

Wil je op zaterdagvoormiddag je boodschappen doen bij de lokale winkeliers in Scherpenheuvel? Prima! Je kan je wagen parkeren op de Noorder- en Zuidervest tot 12 uur.

Meer info

Pagina's