Coronavirus

Heb je vragen?

  • Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689.​
  • Via social media kan je ook op de hoogte blijven: volg het twitter-account (@be_gezondheid) en/of facebook-pagina (@volksgezondheid).
  • Ook het crisiscentrum kan je volgen via social media: via twitter (@CrisiscenterBE) en/of facebook (Crisiscentrum / Centre de Crise).
  • Volg ook zeker onze facebookpagina voor het meest recente lokale nieuws: www.facebook.com/stadsz

 

 

Overlegcomité 17 september

Coronavirus

Het Overlegcomité heeft op 17 september de epidemiologisch toestand besproken. Gezien de grote verschillen in vaccinatiegraad heeft het Overlegcomité geopteerd voor een gedifferentieerde aanpak.

Meer info

Inperking van de mondmaskerplicht in Scherpenheuvel-Zichem

Vanaf 14 september is het dragen van een mondmasker niet meer verplicht op de markten in Averbode en Scherpenheuvel, op kermissen, aan de ijskarren in de lekdreef en aan de kramen aan de basiliek.

Meer info

Vaccinatiecentrum Den Amer gesloten

IOp woensdag 15 september sluit het centrum officieel zijn deuren na een succesvolle vaccinatiecampagne. Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen vanaf dan nog tot en met 15 oktober terecht in vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal in Aarschot.

Meer info

Overlegcomité: vanaf 1 september vallen heel wat beperkingen weg

Coronavirus

Het Overlegcomité heeft op vrijdag 20 augustus uitgebreid de epidemiologisch toestand in ons land besproken. Het behalen van de doelstellingen van het Zomerplan laat toe om, volgens plan, vanaf 1 september een reeks beperkingen te schrappen. Daarnaast moeten extra inspanningen gebeuren om in alle gemeenten van ons land een minimumdrempel van 70% volledige vaccinaties te behalen, als opstap naar een volledig vaccinatie van de bevolking.

Meer info

Wil je reizen binnen de EU?

Coronavirus

Bewijs dat je Covid Safe bent met een COVID-certificaat. Vraag tijdig je PCR-test aan, als je die nodig hebt.

Meer info

Aanpassing mondmaskerplicht

Door de verbeterde corona-situatie in ons land, is het mogelijk de mondmaskerplicht in onze stad te versoepelen vanaf 1 juli.

Meer info

Overlegcomité 18.06.2021 - Volgende fase van het Zomerplan

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 18.06.2021 in het Overlegcomité beslist om op 27.06.2021 de volgende stap van het Zomerplan te activeren.

Meer info

Politiebesluit gouverneur (09.06.2021)

Coronavirus

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft op 4 november 2020 een politiebesluit genomen over de mond(neus)maskerplicht, deur-aan-deur-activiteiten en de occasionele verkoop door verenigingen in het kader van de bestrijding van het coronavirus. De gouverneur heft dit besluit op vanaf 09.06.2021.

Meer info

Overlegcomité 04.06.2021 - Vrij en veilig reizen tijdens de zomer en fase 1 van het Zomerplan

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 04.06.2021 in het Overlegcomité de regels vastgelegd om deze zomer vrij en veilig te reizen. Woensdag 9 juni aanstaande treedt ook de eerste stap van het Zomerplan in werking, met onder meer de opening van de horeca binnen en terugkeerdagen voor telewerkers.

Meer info

Covid-19 - Zomerplan: in vier stappen naar normaler leven (12.05.2021)

Coronavirus

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 11 mei 2021 in het Overlegcomité beslist over een breed Zomerplan. Dit plan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk.

Meer info

Pagina's