Coronavirus

Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. 

Heb je vragen?

  • Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689.​
  • Via social media kan je ook op de hoogte blijven: volg het twitter-account (@be_gezondheid) en/of facebook-pagina (@volksgezondheid).
  • Ook het crisiscentrum kan je volgen via social media: via twitter (@CrisiscenterBE) en/of facebook (Crisiscentrum / Centre de Crise).
  • Volg ook zeker onze facebookpagina voor het meest recente lokale nieuws: www.facebook.com/stadsz

 

 

Rode Kruis Vlaanderen zoekt genezen coronapatiënten

Coronavirus

Rode Kruis Vlaanderen roept genezen coronapatiënten op om plasma te geven om zo bij te dragen aan de behandeling van COVID-19.

Meer info

Help de helpers

Coronavirus

Sinds het begin van de corona-uitbraak melden ook heel wat mensen zich aan om als vrijwilliger aan de slag te gaan, al dan niet met medische achtergrond.

Om dat vrijwilligersaanbod zo goed mogelijk te koppelen aan de noden van de zorginstellingen, schakelt de Vlaamse overheid nu het nieuwe vrijwilligersplatform Help de Helpers in.

Meer info

Het schakelzorgcentrum zoekt jou!

Coronavirus

Voor de opstart van ons Schakelzorgcentrum (in eerste instantie in Rillaar) zijn we op zoek naar mensen voor de samenstelling van de equipe.

Wil je onze zo belangrijke zorg volop mee ondersteunen op het terrein?

Meer info

Geweld en spanningen in gezinnen tijdens de Corona-crisis

Hoe kan JIJ er iets aan doen? Waar kan JIJ terecht? ZOEK HULP vanuit ‘uw kot’ en SPREEK EROVER!

Meer info

EcoWerf heropent recyclageparken gecontroleerd vanaf 7 april

containerpark

Vanaf 7 april heropenen de EcoWerf-recyclageparken gecontroleerd en onder strikte voorwaarden. Dit is een beslissing van de Vlaamse overheid, in overleg met de sector en de nationale overheid, op voorwaarde dat strikte maatregelen worden nageleefd. 

Bereid je bezoek goed voor door de voorwaarden en regels te bekijken op www.ecowerf.be.

Ga niet naar het recyclagepark als dat niet écht nodig is. De eerste dagen verwacht EcoWerf een grote drukte aan de parken. Stel je bezoek nog een week langer uit.

Meer info

(Meer) bewegen dankzij de (online) Bewegen Op Verwijzing-coach - nu tijdelijk zonder verwijsbrief

Bewegen op verwijzing-online

Wil je persoonlijk gemotiveerd worden om meer te bewegen? Dat kan nu zonder doorverwijzing van je arts. Want om huisartsen te ontlasten en jou toch te helpen om meer te bewegen tijdens de Coronacrisis, heb je tijdelijk geen verwijsbrief van je huisarts nodig om met Bewegen Op Verwijzing te starten. Makkelijk, eenvoudig én goedkoop! (gratis, tot maximum 20 euro per uur)

Meer info

Blijf thuis, blijf zorgen voor jezelf en blijf zorgen voor anderen. Hou vol!

Zet je ramen wagenwijd open, laat de heerlijke lentebries binnen, maak een wandeling of ga fietsen, maar vergeet de maatregelen niet. Hoe meer je nu de richtlijnen opvolgt, hoe sneller we terug tot een normale gang van zaken komen.

Meer info

Steun onze handelaars en winkel hier!

winkelkar

Onze winkels en HoReCa-zaken kunnen jouw steun gebruiken in deze bijzondere tijden. Wil jij hen een duwtje in de rug geven?

Shop dan lokaal! Hier vind je een overzicht van onze lokale winkels waar je terecht kan voor je boodschappen, al dan niet met een webshop.

Of maak gebruik van het lever- of afhaalaanbod van onze lokale HoReCa-zaken. In het overzicht vind je waar je je favoriete gerechten kan afhalen of aan huis laten leveren. 

Meer info

Steun onze handelaars en winkel hier!

winkelkar

Onze winkels en HoReCa-zaken kunnen jouw steun gebruiken in deze bijzondere tijden. Wil jij hen een duwtje in de rug geven? Winkel dan hier! 

Ontdek op Vlaanderen Online welke ondernemers in Scherpenheuvel-Zichem in coronatijd nog bereikbaar zijn. Dit online ondernemersplatform is een initiatief van UNIZO Hageland waaraan ook de stad Scherpenheuvel-Zichem deelneemt.

Meer info

Verlenging van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (28 maart - 08.20u.)

Coronavirus

In de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart, uitgebreid met de ministers-presidenten, is beslist de eerder genomen maatregelen te verlengen met twee weken, dus tot en met 19 april. Ze kunnen daarna nog twee weken worden verlengd, d.w.z. tot en met 3 mei. De situatie zal in elk geval voortdurend geëvalueerd worden. De Nationale Veiligheidsraad zal daarvoor op gezette tijdstippen bijeen komen. 

Meer info

Pagina's