Coronavirus

Heb je vragen?

  • Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of bel 0800/14.689.​
  • Via social media kan je ook op de hoogte blijven: volg het twitter-account (@be_gezondheid) en/of facebook-pagina (@volksgezondheid).
  • Ook het crisiscentrum kan je volgen via social media: via twitter (@CrisiscenterBE) en/of facebook (Crisiscentrum / Centre de Crise).
  • Volg ook zeker onze facebookpagina voor het meest recente lokale nieuws: www.facebook.com/stadsz

 

 

Buitenschoolse kinderopvang in Averbode gesloten omwille van coronabesmettingen

Coronavirus

Buitenschoolse kinderopvang Baloe in Averbode sluit de deuren omwille van coronabesmettingen. De kinderen en begeleiders gaan in quarantaine, de opvang blijft de rest van de week gesloten.

Meer info

Vaccinatiecentrum Webbekom klaar voor opening

Het vaccinatiecentrum in Webbekom is helemaal klaar om vanaf donderdag 13 januari 2022 inwoners van de gemeenten Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem te vaccineren tegen COVID-19. Vandaag vond een zogeheten dry-run plaats in het nieuwe vaccinatiecentrum. Met die generale repetitie werden alle procedures uitgetest zonder dat er effectief gevaccineerd werd. Een aantal ‘vrijwilligers’ doorliep als bezoeker het volledige vaccinatieproces. Alle medische medewerkers en niet-medische vrijwilligers zijn er 100% klaar voor en zijn enorm gemotiveerd om te starten.

Meer info

Overlegcomité bespreekt omikron, lopende maatregelen blijven van kracht

7 januari 2022

Het Overlegcomité heeft op 6 januari de epidemiologische situatie besproken. De snelle verspreiding van de omikronvariant zorgt voor een forse stijging in het aantal besmettingen. Daarom is gekozen voor het aanhouden van de lopende maatregelen

 

Meer info

Heb je een Covid Safe ticket nodig?

Coronavirus

Er zijn enkele eenvoudige manieren om dit attest te bekomen.

Meer info