Print

Babbelwandelingen en Krolf

Leuke babbel, beweging en even ontstressen: Babbelwandelingen en Krolf

Meer en meer horen we hoe mensen moeite hebben met het gebrek aan sociaal contact, het gebrek aan verbinding met anderen en het gebrek aan af en toe eens buiten komen. Daarom bedachten we als stad, samen met de intergemeentelijke preventiewerker van Logo Oost-Brabant, een coronaproof aanbod. Gedurende 3 weken willen we jullie hiervan laten proeven.

Heropstart Krolf

In de eerste plaats kozen we ervoor om de Krolf terug op te starten.  De sportdienst voorziet het materiaal en maakt je wegwijs in deze nieuwe sport. Krolf is een kruising tussen golf en croquet en kan vergeleken worden met een makkelijkere spelvorm van golf. In een groep van drie tot vier deelnemers ga je aan de slag met een hamerstok en krolfbal om in zo weinig mogelijk slagen de 8 tot 12 holes te overwinnen. Je kan ook zonder Krolfervaring starten. Van harte welkom als je zin hebt om nog eens buiten te zijn en voor het sociaal contact.

Op maandag 17 en 31 mei en 7 juni, telkens van 13.30 u. tot 14.30 u. en van 14.30 tot 15.30 u. aan sporthal Scherpenheuvel, August Nihoulstraat 72, Scherpenheuvel.

Start Babbelwandelingen*

We organiseren ook wandelingen voor mensen die best wel een wandelpartner kunnen gebruiken. Ben je slecht te been, kan je moeilijk volgen bij georganiseerde wandelingen of is een afstand van 5 km gewoon te veel? Onze vrijwilliger stippelt voor jou een kortere wandeling uit en neemt je mee op pad. Doel van deze babbelwandelingen is vooral zorgen voor sociaal contact, een fijne babbel en een reden om eens buiten te komen.

Op dinsdag en donderdag 18, 20, 25 en 27 mei, 1 en 3 juni, telkens van 13.30 u. tot 14.30 u. en van 14.30 u. tot 15.30 u. aan de bib in Averbode, Westelsebaan 134, Averbode.

Dit aanbod is gratis en voor alle inwoners van Scherpenheuvel-Zichem.

We houden ons aan de coronamaatregelen en passen ons aan wanneer nodig. Daarom is het ook verplicht vooraf in te schrijven via de sportdienst, 013 61 98 62 of sportdienst@scherpenheuvel-zichem.be.

Gezocht! Wandelmaatjes

We zijn nog op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers om deze wandelingen te begeleiden. Ben jij iemand die graag wandelt? Die graag een praatje maakt met mensen? Wil jij betekenisvol vrijwilligerswerk doen? Neem dan zeker contact op met de sportdienst voor meer info!