Workshop intuïtief schilderen

In onze alledaagse hectische maatschappij kan het moeilijk zijn om tot je eigen essentie te komen en te blijven. We rennen maar door. We vergeten om af en toe eens te stoppen en stil te staan bij wat we nu echt nodig hebben, wat we écht willen. We nemen geen tijd om onze kern aan het woord te laten. Tijdens deze eendaags-workshop gaan we ons mentaal ‘gekwetter’ uitschakelen en het onderbewuste ...

In onze alledaagse hectische maatschappij kan het moeilijk zijn om tot je eigen essentie te komen en te blijven. We rennen maar door. We vergeten om af en toe eens te stoppen en stil te staan bij wat we nu echt nodig hebben, wat we écht willen. We nemen geen tijd om onze kern aan het woord te laten.
Tijdens deze eendaags-workshop gaan we ons mentaal ‘gekwetter’ uitschakelen en het onderbewuste aan het woord laten. We gaan onze hogere gids zijn vrije gang laten gaan met kleur en vorm.
Wat wil onze ziel ons vertellen? Waar wil hij ons voor behoeden? Welke boodschap wil hij ons overmaken? Aan de hand van kleurgebruik, bladspiegel, materialen, vormen, etc. kunnen we veel uit een ‘schijnbaar’ abstract schilderij halen.
De dag zal starten met een meditatie om in het hier en nu te komen. Eventueel kan er rond een bepaald thema gewerkt worden, maar dit is geen must. Daarna krijgen jullie van mij een korte uitleg over de te gebruiken materialen en hoe alles praktisch in zijn werk zal gaan. En dan is het aan jullie! Nadat jullie het werkstuk klaar hebben, gaan we de boodschap van het schilderij proberen te achterhalen. Uiteraard zal ik jullie hierbij steeds van zeer nabij begeleiden.

Wij zorgen voor het nodige materiaal. Uiteraard mag je steeds je eigen materialen, inspiratie, schildermaterialen, etc. meebrengen indien gewenst. Dit is echter absoluut geen vereiste.

LET OP: Deze workshop is een belevings-workshop. We gaan dus minder in op het effectieve technische gebruik van bijvoorbeeld acrylverf etc. Wel zorgen we tijdens het proces voor de nodige basis waar nodig om bepaalde mediums te gebruiken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Levensatelier Kamala
Kranenburgstraat 10, 3271 Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)
Wanneer
22/08 om 10:00
Prijs
€ 75.0 Basistarief: 75,00 €
Thema
Creativiteit