The Bonnie Blues & Raske Drenge

The Bonnie Blues The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek of een vaudeville-act uit een komische zwart-witfilm. De Andrew Sisters of de Mills Brothers, maar dan vol (on)bedoelde slapstick. Laura Vanden Heede, Juno Kerstens en Nele Paelinck zingen alledrie en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze brengen bekende ...

The Bonnie Blues

The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek of een vaudeville-act uit een komische zwart-witfilm. De Andrew Sisters of de Mills Brothers, maar dan vol (on)bedoelde slapstick. Laura Vanden Heede, Juno Kerstens en Nele Paelinck zingen alledrie en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren ’20 tot ’50 – van slowfox en dansbare klassiekers tot puur cabaret.

Ze stonden reeds op heel uiteenlopende podia in de Benelux, Duitsland en deden zelfs een uitstapje naar Benin. Ze deden een satirische badpakkenshoot voor P- Magazine, speelden een Radio-1 sessie in OLT Rivierenhof, en brachten humor naar een zinderend Dranouter Festival.

Raske Drenge

Jong bloed uit de Faeröer en België! Folk met sterke wortels in de Scandinavische en Noord-Atlantische traditionele muziek, maar vooral ook met hun eigen twist.

De Belgische helft van het duo is de Herentalse violist Oscar Beerten, vergezeld door gitarist en zanger Ragnar Finsson, die afkomstig is van de Faröereilanden.

Met de Noorse Hardanger viool gecombineerd met die eigenaardige en mooie Faeröerse taal, weet Raske Drenge kracht en melancholie, schoonheid en tristesse, te laten samensmelten in een frisse, jongrauwe energie.

*********

Programma:
20:00 uur: Raske Drenge
21:00 uur: Pauze
21:15 uur: The Bonnie Blues
22:30 uur: Einde

Woensdag 11 augustus 2021 - Tuin Brasserie Hof van Zichem

De Brasserie zelf is gesloten. Je kan voor het concert, tijdens de pauze en nadien wel fris, bier of wijn aankopen.

Parkeermogelijkheden: Station Zichem, De Hemmekes of kom gewoon met de trein (2 min. stappen van het station, en treinen naar heel veel plekken).

Tickets: 18 EUR via www.merodefestival.be

****************************

Merodefestival neemt je deze zomer muzikaal mee in het spoor van 900 jaar Norbertijnen.
Openluchtconcerten in de prachtige tuin van Brasserie Hof van Zichem

Van 1903 tot 1955 liep de tramlijn 253 van Zichem naar Turnhout, en vervoerde zij naast hout van de Merodebossen, ook vele bedevaarders naar de abdij van Averbode. Dit zorgde ervoor dat het toerisme in de vroege jaren van de 20ste eeuw in Averbode opleefde, je had er tal van hotels en restaurants. Het oorspronkelijke tramstation van Zichem is pas gerenoveerd en vind je net voorbij de spoorwegoverweg. We kozen hier vlakbij een prachtige tuin omgeving uit, namelijk de tuin van Brasserie Hof van Zichem, waar 4 zomerse concertavonden zullen plaatsvinden.

14 juli om 20:00 uur: Sophia Amman plays Leonard Cohen & Neeka met Gianni Marzo
28 juli om 20:00 uur: Helen Flaherty band & Aongus Mcgalligan feat. Philip Masure
4 augustus om 20:00 uur: Spilar & Trio Dhoore
11 augustus om 20:00 uur: Raske-Drenge & The Bonnie Blues

Verder zijn er muzikale wandelingen met o.a. Anne Niepold, Tuur Florizoone, Bruno Deneckere, EKKO, ... in en rond Norbertijnen erfgoed en natuur.

En ook op 11 en 21 juli zijn er spannende muzikale belevingsactiviteiten in en rond Norbertijnenerfgoed.

Ontdek het volledige programma op www.merodefestival.be

****************************

In samenwerking met stad Scherpenheuvel-Zichem en CC Den Egger

Met steun van de Vlaamse overheid kunsten & erfgoed en projectvereniging de Merode vzw.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Brasserie Hof van Zichem - tuin
Ernest Claesstraat 67, 3271 Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
€ 18.0 Basistarief: 18,00 €
Thema
Folk en wereldmuziek