Privé workshops yoga

Privé-workshops van 1 tot 7 personen zijn mogelijk. Volgende workshops zijn mogelijk: Korte workshops van 1u15 (geen pauze voorzien): Lachrelaxatie Yoga nidra (= diepe ontspanning) Mix van yoga en relaxyoga en mindfulnessmeditaties Mantrameditatie Mix van yoga en relaxyoga met klanken Lange workshops van 2u + 15 minuten pauze voorzien (water, fruitsap, thee inbegrepen), dus totale duur is ...

Privé-workshops van 1 tot 7 personen zijn mogelijk.

Volgende workshops zijn mogelijk:

Korte workshops van 1u15 (geen pauze voorzien):
Lachrelaxatie
Yoga nidra (= diepe ontspanning)
Mix van yoga en relaxyoga en mindfulnessmeditaties
Mantrameditatie
Mix van yoga en relaxyoga met klanken

Lange workshops van 2u + 15 minuten pauze voorzien (water, fruitsap, thee inbegrepen), dus totale duur is 2u15.
Specifieke yoga aanpassingen: mogelijke onderwerpen:
rug - schouder - knie - platvoeten – overgewicht - menstruatie - zwangerschap …

Prijs korte privé-workshop van 1u15 voor 1 persoon: 40€. Meerdere personen: + 5€ extra per persoon.
Prijs lange privé-workshop van 2u + 15 minuten pauze voor 1 persoon: 80€. Meerdere personen: + 10€ extra per persoon.


Uitleg over de workshops:

Lachrelaxatie
Bij lachrelaxatie lachen we zonder reden: gevoel voor humor is niet nodig, enkel de wil om te lachen. Na een korte uitleg beginnen we met het losmaken en voorbereiden van het lichaam. Dan wekken we het lachen eerst bewust op en daarna laten we het vanzelf gebeuren. Tussenin laten we het soms even stilvallen met aandacht voor het voelen van lichaam, gewaarwordingen en gedachten. Op het einde is er een korte relaxatie.

Yoga-nidra = diepe ontspanning, psychische slaap.
Je ligt gedurende lange tijd stil, terwijl je enkel luistert en voelt. Het lichaam rust, maar de geest blijft alert. Zo kom je in een toestand van ontspannen bewustzijn. Het is een systematische methode om totale fysieke, mentale en emotionele ontspanning teweeg te brengen. In yoga nidra zijn we tussen slapen en wakker zijn in. De grens tussen deze toestand en de slaaptoestand is klein, zodat het soms kan gebeuren dat je in slaap valt. Omdat het niet de bedoeling is dat je in slaap valt, gebruiken we enkele hulpmiddelen om wakker te blijven (wat meer licht, af en toe een klankschaal).

Mix van yoga en relaxyoga en mindfulnessmeditaties: in het begin van de les en tussendoor geef ik telkens zowel een beweging van yoga als van relaxyoga, zodat je zelf kan kiezen wat je wil uitvoeren om je lichaam voor te bereiden op een meditatie en om je lichaam weer te activeren na een meditatie. Er komen meditaties rechtop, in zit of lig aan bod: met aandacht voor wat er is, zonder oordelen, met openheid, zonder een bepaalde toestand te proberen bereiken = ZIJN ipv doen. Het simpelste, maar ook moeilijkste is louter ZIJN: gewoon zitten en niets doen, zonder de aandacht ergens specifiek op te richten, daarom gebruiken we hulpmiddelen: de aandacht ergens specifiek op richten = focus: contact aarde of lichaam of ademhaling of geluiden of gedachten of gevoelens of een beeld.
Voorbeelden: bodyscan, meditatie op de ademhaling, staan als een boom, stapmeditatie, zitten als een berg, meermeditatie, ...

Mantrameditatie = zittende (of liggende) meditatie waarbij je een mantra (= een geluid, woord of zin) herhaalt, luidop of in gedachten (dus je hoeft dit niet luidop te doen). Deze herhaling brengt de continue gedachtestroom in je geest tot rust.
Korte uitleg over mantrameditatie + uitleg over de betekenis van elke mantra + herhalen mantra luidop of in stilte + laten nawerken in volledige stilte (zonder nog in gedachten te herhalen).

Mix van yoga en relaxyoga met klanken: tijdens yogahoudingen of bewegingen een klank, woord of mantra herhalen, luidop of in gedachten, om een meer diepgaand effect te ervaren. Ik geef telkens zowel een houding of beweging van yoga als van relaxyoga, zodat je zelf kan kiezen wat je wil uitvoeren.


Specifieke yoga aanpassingen : in deze workshops gaan we uitgebreid in op allerlei mogelijke aanpassingen in een specifieke situatie, die helpen om yoga te beoefenen zonder jezelf te forceren.
Daarbij volg ik het principe van viniyoga = de yogabeoefening aanpassen aan elke individuele persoon in plaats van iedereen dezelfde standaard klassieke uitvoering op te leggen.

Mogelijke onderwerpen: rug - schouder - knie - platvoeten – overgewicht - menstruatie - zwangerschap …

Op mijn website http://users.telenet.be/shantosha/ vind je volgende informatie:

kennismakingslessen
lessenrooster
prijzen groepslessen
privélessen
workshops
locatie
contact
praktische info
yogalessen
over shantosha
over mijzelf
yoga en menstruatie
yoga tijdens zwangerschap
online reserveren

Contact: Agna Verlaenen, Martensstraat 27, 3271 Averbode
Tel.: 013/ 29 04 34 GSM: 0472/ 74 03 24
mail: agna.verlaenen@live.be
website: http://users.telenet.be/shantosha/

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Yogaruimte bij mij thuis
Martensstraat 27, 3271 Averbode (Scherpenheuvel-Zichem)
Wanneer
Van 5 oktober 2018 tot 31 augustus 2019 (do van 10:30 tot 21:30, vr van 10:30 tot 21:30, za van 10:30 tot 21:30, zo van 10:30 tot 21:30)
Organisatie
Prijs
€ 40.0 Basistarief: 40,00 €; Lange workshop voor 1 persoon: 80,00 €
Contact
agna.verlaenen@live.be
Fax: 013/ 29 04 34, 0472/ 74 03 24
Thema
Gezondheid en zorg