Podcast Het bankje in Scherpenheuvel-Zichem

OPENDOEK lanceert een splinternieuw podcasttheaterproject dat over heel Vlaanderen en Brussel te beluisteren valt op ... een bankje. In de Podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Om dit zomerse project - naar een idee van Wim Chielens - te verwezenlijken, ...

OPENDOEK lanceert een splinternieuw podcasttheaterproject dat over heel Vlaanderen en Brussel te beluisteren valt op ... een bankje.

In de Podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Om dit zomerse project - naar een idee van Wim Chielens - te verwezenlijken, brachten we verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen: theatermakers en acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten. Allen samen hebben meer dan 100 amateurkunstenaars meegewerkt aan de podcast met 20 verschillende dialogen.

54 steden en gemeenten – en ook Scherpenheuvel-Zichem- hebben zich geëngageerd om op hun grondgebied op minstens 20 bankjes een QR-code aan te brengen. Die scan je met je smartphone en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen.

De podcast Het Bankje is te beluisteren van 15 juli tot 30 september 2020.

Meer informatie over de schrijvers, (stem)acteurs en grafische talenten lees je op www.opendoek.be/hetbankje.

De geselecteerde bankjes van Scherpenheuvel-Zichem, kan je terugvinden op www.scherpenheuvel-zichem.be/hetbankje

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
GC Den Egger
August Nihoulstraat 74, 3270 Scherpenheuvel