Ontdek Scherpenheuvel-Zichem in de zomer van 2020

Ga dus op ontdekkingstocht in je eigen landje! Ontdek ook de parels van het platteland, in dit geval het Hageland! Maar we doen dat op een veilige manier in bubbels van max. 15 personen. De dienst Toerisme van de stad Scherpenheuvel-Zichem heeft, in samenwerking met de plaatselijke Gidsenbond, met dat doel ook een alternatief toeristisch programma op poten gezet. Scherpenheuvel-Zichem heeft ...

Ga dus op ontdekkingstocht in je eigen landje! Ontdek ook de parels van het platteland, in dit geval het Hageland! Maar we doen dat op een veilige manier in bubbels van max. 15 personen.

De dienst Toerisme van de stad Scherpenheuvel-Zichem heeft, in samenwerking met de plaatselijke Gidsenbond, met dat doel ook een alternatief toeristisch programma op poten gezet. Scherpenheuvel-Zichem heeft op toeristisch vlak heel wat te bieden. Vanaf juli 2020 staan enkele deelgemeenten speciaal in de kijker. Je kan ze al wandelend of per fiets met een bezoekje vereren, eventueel onder de begeleiding van een stads- of streekgids.

In AVERBODE kan je niet alleen kennismaken met de norbertijnenabdij, maar ook met de Merodebossen (Averbode Bos en Heide). Een wandeling in het uitgestrekte natuurgebied van de Zuiderkempen behoort tot de mogelijkheden.

Het bedevaartcentrum SCHERPENHEUVEL is de stad van de barokke pracht en praal, de keerskatten en de folklore. Je kan ook zalig wandelen rond het vroegere vestingstadje. Heerlijk om een terrasje te doen!

TESTELT is een lieflijk dorpje aan de Demer aanleunend tegen de Demerbroeken. De tocht gaat al kuierend door het mooi bewaarde middeleeuwse centrum, langs de kerk en de watermolen, over de ijzerzandsteenheuvel Voortberg en langs het natuurreservaat . Op de oevers van de meanderende Demer kan je rustig wandelen of fietsen tot aan de oude kerk van Messelbroek.

Ook ZICHEM, het middeleeuwse handelscentrum langs de Demer, heet je hartelijk welkom. Het oude gezellige centrum, de Demer, de prachtige kerk en de donjon de Maagdentoren (ook te beklimmen) kunnen je zeker bekoren. Hier is de Witte thuis, het geesteskind van Ernest Claes. Even buiten het dorpscentrum, halverwege Averbode, staat HUIZE ERNEST CLAES, het geboortehuis van de schrijver. Zichem is omgeven door prachtige wandel- en fietsroutes in volle natuur.

Je kan altijd een beroep doen op een toeristisch gids, te boeken via de dienst toerisme en dit ten laatste 2 dagen op voorhand.

Daarnaast heeft de Gidsenbond Scherpenheuvel-Zichem al enkele data voor wandelingen vastgelegd, waarbij telkens kennis kan maken met een van deze deelgemeenten:
12 juli: Averbode
26 juli: Zichem
2 augustus: Testelt
9 augustus: Scherpenheuvel
16 augustus: Averbode
23 augustus: Scherpenheuvel
30 augustus: Zichem
13 september: Zichem.
Meer info over deze wandelingen vind je op www.scherpenheuvel-zichem.be/zomer2020.

HUIZE ERNEST CLAES in Zichem is in juli en augustus dagelijks open van 13 u. tot 18 u., behalve op vrijdag en zaterdag. In september kan je er alleen op zondag terecht.

De dienst Toerisme en de Gidsenbond Scherpenheuvel-Zichem nemen de voorgeschreven gezondheidsmaatregelen om je bezoek op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen. Het is ook sterk aanbevolen een mondmasker of face shield te dragen en de correcte afstand onderling te bewaren. Het gaat ten slotte om ieders verantwoordelijkheid.
Wij wensen je een ontspannend en leerrijk bezoek toe, op een veilige manier.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Scherpenheuvel-zichem
Geen straat, 3270 Scherpenheuvel-Zichem
Wanneer
16/08 om 00:00 | 23/08 om 00:00 | 30/08 om 00:00 | 13/09 om 00:00
Prijs
€ 60.0 Basistarief: 60,00 €
Reservatie
Telefoon: 013772081
Thema
Erfgoed