Muzikale wandeling goin' Irish - Testelt

Een zomer lang muzikaal in het spoor van 900 jaar Norbertijnen met Merodefestival 900 jaar! Dat vieren de Norbertijnen dit jaar, en nergens drukten ze zo hun stempel op het landschap dan in de Merode (vennen, dreven, bossen), installeerden ze zoveel prachtig erfgoed (molens, pastorieën, kerken, hoeves…) en verbonden ze een regio via de abdijen van Averbode & Tongerlo met een unieke ...

Een zomer lang muzikaal in het spoor van 900 jaar Norbertijnen met Merodefestival
900 jaar! Dat vieren de Norbertijnen dit jaar, en nergens drukten ze zo hun stempel op het landschap dan in de Merode (vennen, dreven, bossen), installeerden ze zoveel prachtig erfgoed (molens, pastorieën, kerken, hoeves…) en verbonden ze een regio via de abdijen van Averbode & Tongerlo met een unieke geschiedenis.

Deze zomer zijn onze activiteiten dan ook gelinkt aan hun 900ste verjaardag en brengen we jou heerlijke muzikale beleving in en rond de nalatenschap van onze broeders.

________________________________________

MUZIKALE WANDELING Goin' Irish in Testelt
Met muziek van The Fahy's trio + Duo Anaïs & Nicholas (BE-IRL) + Naomi Vercauteren & Jeroen Knaepen (Brisk) + Philip Masure & Helen Flaherty

Deze wandeling zoomt in op het prachtige erfgoed van Testelt en haar link met de Norbertijnen. We houden o.a. een unieke muzikale stop in de pastorietuin van Testelt, en slingeren langs de Demer en door het bos (door de Zavelbeemden, Wildhagenbroek, Melkbroek en Demerbeemden) van en naar de Irish pub Dubh’linn in Langdorp. Irish music included!

Start: Langdorp (startplaats wordt meegegeven bij inschrijving) – start om 10, 11 of 12 uur – duur: +- 4 uur – afstand +- 7,5 km – ticket: 12.5 EUR inclusief streekbier / fruitsapje.

_________________________________________

Over de muziek:

THE FAHY'S

Met Kieran FAHY (fiddle), Lorcan FAHY (fiddle/mandoline) en Téo CROMMEN (gitaar). Kieran komt uit Ierland en is in België sinds 1983, en werkte sindsdien als violist mee aan zowat elk Belgisch project dat Ierse muziek in zich draagt. Lorcan is zijn zoon er erfde de muzikaliteit van zijn vader. Téo is een veelgevraagd sessiegitarist en kennen we o.a. van Oakstreet trio.

Helen Flaherty & Philip Masure

Helen kennen we als frontvrouw van de Schots-Ierse band ‘Shantalla’ die topact was op heel wat festivals. Philip is vooral bekend om zijn specialisatie op het gebied van de z.g.n. DADGAD-tuning op gitaar.

Naomi Vercauteren & Jeroen Knapen

(BRISK) Naomi is specialiste in de Ierse fiddlemuziek en studeerde af op het conservatorium met een eindproject over het booggebruik in de Ierse folkmuziek. Jeroen is veelgevraagd gitarist o.a. door Griff, WÖR, Surpluz en uiteraard BRISK.

Nicholas & Anaïs

Tijdens het concert van Ye Vagabonds in Herselt in 2019 kwam plots een jongeman uit Leuven op het podium: de geweldige violist Nicholas Cooper. Hij brengt nu samen met Anaïs Verhulst Ierse trad. Anaïs is een gedoctoreerde ethnomusicologe die afstudeerde rond hoe in de hele wereld viool gebruikt en gespeeld wordt.

_______________________________________

En verder in het spoor van 900 jaar Norbertijnen in de Meroderegio organiseert Merodefestival ook:

Openluchtconcerten in de prachtige tuin van Brasserie Hof van Zichem

14 juli om 20:00 uur: Sophia Amman plays Leonard Cohen & Neeka met Gianni Marzo
28 juli om 20:00 uur: Helen Flaherty band & Aongus Mcgalligan feat. Philip Masure
4 augustus om 20:00 uur: Spilar & Trio Dhoore
11 augustus om 20:00 uur: Raske-Drenge & The Bonnie Blues

Muzikale wandelingen in Testelt, Trichelbroek en Westerlo met o.a. Tuur Florizoone, The Fahy's, Muziekpublique-artiesten ... in en rond Norbertijnen erfgoed en natuur.

En ook op 11 en 21 juli zijn er spannende muzikale belevingsactiviteiten in en rond Norbertijnenerfgoed.

Ontdek het volledige programma op www.merodefestival.be

****************************

In samenwerking met stad Scherpenheuvel-Zichem en CC Den Egger

Met steun van de Vlaamse overheid kunsten & erfgoed en projectvereniging de Merode vzw.

*******************************

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Testelt - Demerbroeken
NVT , 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem)
Wanneer
25/07 om 10:00
Organisatie
Prijs
€ 12.5 Basistarief: 12,50 €
Thema
Folk en wereldmuziek