Museum Ernest Claes

Zichem dankt zijn bekendheid aan de nog altijd populaire schrijver Ernest Claes, die in vele romans zijn geboortestreek heeft beschreven. Het hoevetje waar "Nest" op 24 oktober 1885 het levenslicht zag, is nu ingericht als stedelijk museum met een authentiek 19de-eeuws interieur. Het museum en het omliggende landschap zijn erkend als beschermd gebouw en gebied. Alle uitgaven en vertalingen van ...

Zichem dankt zijn bekendheid aan de nog altijd populaire schrijver Ernest Claes, die in vele romans zijn geboortestreek heeft beschreven. Het hoevetje waar "Nest" op 24 oktober 1885 het levenslicht zag, is nu ingericht als stedelijk museum met een authentiek 19de-eeuws interieur.

Het museum en het omliggende landschap zijn erkend als beschermd gebouw en gebied. Alle uitgaven en vertalingen van de werken van Claes vindt u er terug. Zijn meest gerenommeerd boek is ongetwijfeld "De Witte". Het werd gepubliceerd in verschillende talen en haalde tweemaal het witte doek. Vele herinneringen huizen in dit kleine Kempense boerderijtje, waarin zich het jeugdleven van de schrijver heeft afgespeeld.

Buiten de vermelde openingsuren kan je het museum bezoeken onder begeleiding van een gids.

Waar
Huize Ernest Claes
Ernest Claesstraat 152, 3271 Zichem
Wanneer
zo van 13:00 tot 18:00 (niet op ma, di, woe, do, vrij, za)
Contact
toerisme@scherpenheuvel-zichem.be
Fax: 013 77 20 81, 013 78 25 54
Thema
Fictie