Loboshoeve: van middeleeuwse hoeve tot restauratieatelier voor oude motoren

De oudste gekende beschrijvingen van "den Loobosch" dateren van 1399. Het oudste gedeelte van deze Hagelandse hoeve dateren meer dan waarschijnlijk van voor deze datum. In 1974 werd deze hoeve dan ook terecht beschermd, samen met de tuin. Tijdens Open Monumentendag stelt de heemkring Averbode er zijn nieuwste publicatie over de rijke geschiedenis van "den Loobosch en zijn hoeve" voor en ...

De oudste gekende beschrijvingen van "den Loobosch" dateren van 1399. Het oudste gedeelte van deze Hagelandse hoeve dateren meer dan waarschijnlijk van voor deze datum. In 1974 werd deze hoeve dan ook terecht beschermd, samen met de tuin.

Tijdens Open Monumentendag stelt de heemkring Averbode er zijn nieuwste publicatie over de rijke geschiedenis van "den Loobosch en zijn hoeve" voor en worden er rondleidingen in de hoeve voorzien.

De hoeve is privé bewoond. In de oude stallingen is momenteel een restauratieatelier voor antieke motoren ondergebracht. Bouwkundig, landschappelijk én rijdend erfgoed in één dus!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
LOBOSHOEVE
Lobosstraat 1, 3270 Scherpenheuvel-Zichem
Wanneer
08/09 om 00:00
Thema
Erfgoed