Keltische vibes met The Helen Flaherty band + Aongus Mcgalligan & Philip Masure

The Helen Flaherty band Helen Flaherty is een begrip in de Keltische folk. Al tientallen jaren treedt ze op met andere muzikanten in verschillende samenstellingen. We kennen haar natuurlijk als frontvrouw van de Schots-Ierse band ‘Shantalla’ die topact was op heel wat festivals. Nu maakt ze furore met de Helen Flaherty Band. De band speelt Keltische folk van grote klasse. The Helen Flaherty ...

The Helen Flaherty band

Helen Flaherty is een begrip in de Keltische folk. Al tientallen jaren treedt ze op met andere muzikanten in verschillende samenstellingen. We kennen haar natuurlijk als frontvrouw van de Schots-Ierse band ‘Shantalla’ die topact was op heel wat festivals.
Nu maakt ze furore met de Helen Flaherty Band. De band speelt Keltische folk van grote klasse.

The Helen Flaherty band bestaat uit Helen Flaherty, Siard de Jong, Philip Masure en Isaac Muller. Allemaal muzikanten die zelf ook hun sporen verdiend hebben in verschillende andere klasse-bands en combinaties als Shantalla, Urban Trad, Comas en Fling.

Aongus Mcgalligan & Philip Masure

Aongus komt uit een muzikale familie uit Zuidwest-Ierland. Met een moeder op de fiddle, en een vader op uilleann pipes en fluit, werd hij van jongs af aan ondergedompeld in de Ierse traditionele muziek.

Hij leerde aanvankelijk whistle en bodhran, en op 8-jarige leeftijd emigreerde hij naar Vlaanderen. Aongus keerde regelmatig terug naar Ierland om uillean pipes te studeren bij grootmeesters zoals Micky Dunne en Blacky O’Connell, en begon te toeren met groepen als Tobermore en Wither Shins. Hij is ook een veel gevraagde bodhran leraar.

Philip is vooral bekend om zijn specialisatie op het gebied van de z.g.n. DADGAD-tuning op gitaar, maar hij speelt ook andere instrumenten. Philip is veelgevraagd als gitaarleraar en gaf les op muziekscholen in België, en workshops in heel wat landen zoals Ierland, de VS, Canada, ...
Verder is hij een ervaren studio technicus en producer en als sessie muzikant speelt hij op een 120 tal cd's.
Hij toerde met groepen als Urban Trad, Lais, Floes, Garva, Comas en artiesten als David Munnelly, Helen Flaherty, Terry Coyne en Sylvain Barou.

**************************

Programma:

20 uur: Aongus Mcgalligan & Philip Masure
20:45 uur: Pauze
21:15 uur: The Helen Flaherty band
22:30 uur: Einde

Woensdag 28 juli 2020 - Tuin Brasserie Hof van Zichem

De Brasserie zelf is gesloten. Je kan voor het concert, tijdens de pauze en nadien wel fris, bier of wijn aankopen.

Parkeermogelijkheden: Station Zichem, De Hemmekes of kom gewoon met de trein (2 min. stappen van het station, en treinen naar heel veel plekken).

Tickets: 18 EUR via www.merodefestival.be

****************************

Merodefestival neemt je deze zomer muzikaal mee in het spoor van 900 jaar Norbertijnen.
Openluchtconcerten in de prachtige tuin van Brasserie Hof van Zichem

Van 1903 tot 1955 liep de tramlijn 253 van Zichem naar Turnhout, en vervoerde zij naast hout van de Merodebossen, ook vele bedevaarders naar de abdij van Averbode. Dit zorgde ervoor dat het toerisme in de vroege jaren van de 20ste eeuw in Averbode opleefde, je had er tal van hotels en restaurants. Het oorspronkelijke tramstation van Zichem is pas gerenoveerd en vind je net voorbij de spoorwegoverweg. We kozen hier vlakbij een prachtige tuin omgeving uit, namelijk de tuin van Brasserie Hof van Zichem, waar 4 zomerse concertavonden zullen plaatsvinden.

14 juli om 20:00 uur: Sophia Amman plays Leonard Cohen & Neeka met Gianni Marzo
28 juli om 20:00 uur: Helen Flaherty band & Aongus Mcgalligan feat. Philip Masure
4 augustus om 20:00 uur: Spilar & Trio Dhoore
11 augustus om 20:00 uur: Raske-Drenge & The Bonnie Blues

Verder zijn er muzikale wandelingen met o.a. Anne Niepold, Tuur Florizoone, Bruno Deneckere, EKKO, ... in en rond Norbertijnen erfgoed en natuur.

En ook op 11 en 21 juli zijn er spannende muzikale belevingsactiviteiten in en rond Norbertijnenerfgoed.

Ontdek het volledige programma op www.merodefestival.be

****************************

In samenwerking met stad Scherpenheuvel-Zichem en CC Den Egger

Met steun van de Vlaamse overheid kunsten & erfgoed en projectvereniging de Merode vzw.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Brasserie Hof van Zichem - tuin
Ernest Claesstraat 67, 3271 Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)
Wanneer
28/07 om 20:00
Organisatie
Prijs
€ 18.0 Basistarief: 18,00 €
Thema
Folk en wereldmuziek