Flemish folk: Trio Dhoore & Spilar

SPILAR Spilar is een nagelnieuwe band met een kloppend hart voor folksongs van bij ons. Hier opgetekend en gevonden, hier gespeeld en gezongen: korte-keten-muziek als het ware. Opgetrokken rond de stemmen van zus en broer Eva en Maarten Decombel (MANdolinMAN), geruggesteund door de snaren en keyboards van Ward Dhoore (Trio Dhoore) en Jeroen Geerinck (Snaarmaarwaar). Drummer Louis Favre ...

SPILAR

Spilar is een nagelnieuwe band met een kloppend hart voor folksongs van bij ons. Hier opgetekend en gevonden, hier gespeeld en gezongen: korte-keten-muziek als het ware.

Opgetrokken rond de stemmen van zus en broer Eva en Maarten Decombel (MANdolinMAN), geruggesteund door de snaren en keyboards van Ward Dhoore (Trio Dhoore) en Jeroen Geerinck (Snaarmaarwaar). Drummer Louis Favre vervolledigt de groep en schildert zwoele pastelkleuren op hun muzikaal palet.

Stormweere, hun debuutplaat, toont een waaier aan ruwe songdiamanten. De band boetseert een heel eigen universum, ontstaan uit de confrontatie van eeuwenoude standards met recent materiaal en eigen songs.
Zo is er ruimte voor folk-klassiekers als Roosendaal en Myn Herte, maar evengoed voor de Westhoekblues van Willem Vermandere en de stadse fado van Wannes. Een speciale plaats op het album is er voor Pertank, een intrigerende interpretatie van het gitzwarte Pourquoi les hommes s’ennuient van Jacques Brel.

TRIO DHOORE

Met een ongeremd enthousiasme en een grote liefde voor akoestische muziek creëren Ward, Hartwin & Koen Dhoore een eigen muzikaal verhaal dat door het folk- en wereldmuziekcircuit warm onthaald wordt in zowel binnen als buitenland.

Hun muziek klinkt folky, soms filmisch, modern in zijn eenvoud maar altijd met veel ruimte voor eigen invulling van de luisteraar. Accordeon, draailier en gitaar verstrengeld tot een atypische sound.

Met optredens op festivals zoals Dranouter, De Gentse Feesten, Shetland Folk Festival (Schotland), Rudolstadt Festival (Duitsland), Sidmouth Folk Week (Engeland) en Korröfestivalen (Zweden) wist de band in de afgelopen jaren een stevige “fan-base” op te bouwen.

In 2016 belandden de broers op de cover van toonaangevend magazine “fRoots”, in 2019 werden ze genomineerd voor de (Duitse) European Folk Music Award 2019 en in 2021 ontvingen ze een Flanders Folk Award (FFA) in de categorie ‘beste album’ voor hun plaat ‘August’. Adelbrieven genoeg!

*******************************

Programma:

20 uur: Spilar
21 uur: Pauze
21:30 uur: Trio Dhoore
22:30 uur: Einde

Woensdag 4 augustus 2021 - Tuin Brasserie Hof van Zichem

De Brasserie zelf is gesloten. Je kan voor het concert, tijdens de pauze en nadien wel fris, bier of wijn aankopen.

Parkeermogelijkheden: Station Zichem, De Hemmekes of kom gewoon met de trein (2 min. stappen van het station, en treinen naar heel veel plekken).

Tickets: 18 EUR via www.merodefestival.be

****************************

Merodefestival neemt je deze zomer muzikaal mee in het spoor van 900 jaar Norbertijnen.
Openluchtconcerten in de prachtige tuin van Brasserie Hof van Zichem

Van 1903 tot 1955 liep de tramlijn 253 van Zichem naar Turnhout, en vervoerde zij naast hout van de Merodebossen, ook vele bedevaarders naar de abdij van Averbode. Dit zorgde ervoor dat het toerisme in de vroege jaren van de 20ste eeuw in Averbode opleefde, je had er tal van hotels en restaurants. Het oorspronkelijke tramstation van Zichem is pas gerenoveerd en vind je net voorbij de spoorwegoverweg. We kozen hier vlakbij een prachtige tuin omgeving uit, namelijk de tuin van Brasserie Hof van Zichem, waar 4 zomerse concertavonden zullen plaatsvinden.
14 juli om 20:00 uur: Sophia Amman plays Leonard Cohen & Neeka met Gianni Marzo
28 juli om 20:00 uur: Helen Flaherty band & Aongus Mcgalligan feat. Philip Masure
4 augustus om 20:00 uur: Spilar & Trio Dhoore
11 augustus om 20:00 uur: Raske-Drenge & The Bonnie Blues

Verder zijn er muzikale wandelingen met o.a. Anne Niepold, Tuur Florizoone, Bruno Deneckere, EKKO, ... in en rond Norbertijnen erfgoed en natuur.

En ook op 11 en 21 juli zijn er spannende muzikale belevingsactiviteiten in en rond Norbertijnenerfgoed.

Ontdek het volledige programma op www.merodefestival.be

****************************
In samenwerking met stad Scherpenheuvel-Zichem en CC Den Egger

Met steun van de Vlaamse overheid kunsten & erfgoed en projectvereniging de Merode vzw.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Brasserie Hof van Zichem - tuin
Ernest Claesstraat 67, 3271 Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)
Wanneer
04/08 om 20:00
Organisatie
Prijs
€ 18.0 Basistarief: 18,00 €
Thema
Folk en wereldmuziek